Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Gazdafórumot tartottak Lentiben
2018.02.28

A térség mezőgazdasági vállalkozóit, termelőit várták arra a gazdafórumra, melynek vendége dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter volt tegnap a város művelődési központjában.


A miniszter beszámolt a magyar gazdaság elmúlt nyolc évének eredményeiről, kiemelve, hogy a magyar mezőgazdaság mintegy másfélszeresére növelte kibocsátását ebben az időszakban, s ennek eredményeként mintegy 70 ezer új munkahely is létrejött, főként a Dunántúlon. A fórumot megelőző sajtótájékoztatón pedig elöljáróban elmondta: a mai találkozó jó alkalom arra, hogy meghallgassa a zalai gazdák problémáit és megismerje véleményüket.

Dr. Fazekas Sándor szót ejtett még egyebek mellett a szintén tegnap,  a muravidéki Dobronakon megrendezett mezőgazdasági konferenciáról is, melyen a szlovén agrárminiszterrel együtt vett részt. Mint mondta: kiemelt téma volt a közös agrárpolitika, a határon átnyúló együttműködés, illetve a muravidéki magyar gazdaságfejlesztési program, aminek teljes támogatási összege 1,2 milliárd forint és 330 pályázó szerepelt rajta sikeresen.

Az eseményen résztvevő Vigh László országgyűlési képviselő szintén az elmúlt 8 évben elért gazdasági növekedést hangsúlyozta. Kitért arra is, hogy helyes döntésnek bizonyult a földtörvény megalkotása, majd olyan zalai fejlesztésről szólt, mint a lenti szállodaberuházás, a zalaegerszegi tesztpálya és a zalalövői elkerülő út.

A Zala Megyei Önkormányzat képviseletében részt vett a rendezvényen dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke, az esemény házigazdája pedig Horváth László polgármester volt.  

(Fotó: Zalai Hírlap)
 

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben