Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Útfelújítás Zalaszentmihályon
2020.10.21

Húszmillió forintból új burkolatot és vízelvezető szegélyt kapott a település Kossuth Lajos utcájának egyik kritikus állapotúvá vált szakasza. A Magyar Falu Program önkormányzati utak felújítása pályázatán nyert támogatásból megvalósított fejlesztést Rigó Márton, a Modern-ÉP Kft. ügyvezetője, dr. Csikós Andrea Dóra, polgármester, Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője és Ruzsics Ferenc, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke avatta fel.


– A „Csúszka út” megérett a felújításra, hiszen a rengeteg úthiba és kátyú miatt nehezen lehetett már közlekedni rajta. A kivitelezés során 180 méternyi útszakasz kapott új, 8 centiméter vastag útburkolatot, vízelvezető padkával és árokkal együtt – mondta dr. Csikós Andrea Dóra polgármester. Elhangzott, hogy a megújult útszakasz a tópartra érkező horgászoknak és a szomszédos településekre utazóknak, valamint a földekre igyekvő gazdáknak jelent minőségi változást.

 

Manninger Jenő országgyűlési képviselő köszöntőjében úgy fogalmazott, hogy a települések nagy része saját forrásból nem tudja kigazdálkodni azokat a költségeket, amelyek a lakosság életminőségének javítását szolgálják. A Magyar Falu Program éppen azért jött létre, hogy a falvakban is legyen jövő, lássák a lehetőséget a fiatalok.

 

Ruzsics Ferenc, a megyei közgyűlés alelnöke hangsúlyozta, a múlt század közepén kezdődött a falvak elnéptelenedése, ami csak úgy állítható meg, ha vonzóvá teszik a vidéket. Zalaszentmihályon az elmúlt időszakban több mint 60 millió forintot fordíthattak a település fejlesztésére különféle pályázati forrásokból.

 

Forrás: Zalai Hírlap

vissza...