Legfrissebb hírek


2019.10.10 - Dr. Mester László, a Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatta a sajtó munkatársait az október 13-án tartandó önkormányzati választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

2019.10.08 - Átadták a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díjat, amelyet idén Hévíz és Páka nyert el. A méltatásban elhangzott, hogy mindkét településen példaadó módon viszonyulnak az ezüst generációhoz.

2019.10.08 - Közel 200 millió forintos pályázati és önerős forrásból elkészült a Tündérkert óvoda és bölcsőde épületének teljes felújítása, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.

2019.10.04 - „Nagykanizsa, a zöldváros” címmel rendeztek konferenciát a városban, amelyen szó esett arról, hogy bár az országos átlagnál jóval nagyobb zöld területtel rendelkezik, jó kitörési lehetőséget jelenthetne a településnek, ha a jövőben a fenntarthatóság mintavárosává válna, melyhez jó alapot kínál földrajzi elhelyezkedése, hagyományai és középvárosi jellege.

2019.10.02 - Ünnepségen köszöntötték Zalaegerszegen az időskorúakat és elismeréseket adtak át a megyében működő nyugdíjasklubok kiemelkedő munkát végző tagjainak, valamint átadták az Idősbarát Polgármester címet.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Átadták a Zala Megye Gazdaságáért díjakat
2018.06.01

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Zalai Hírlap által közösen szervezett Gazdasági Fórum keretében adták át tegnap a Zala Megye Gazdaságáért díjakat, melynek ez évi díjazottjai a Gartner Intertrans Hungária Kft. , a ZNET Telekom Zrt. és a Komáromy Pékség Kft. A Zala Megye Szakképzéséért Díjjal Marancsicsné Czigány Gyöngyi zalaegerszegi mesterkozmetikus tevékenységét díjazták.


Az eseményen köszöntőt mondott Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke, aki utalva az idei szakmai tanulmányi versenyeken kiválóan szerepelt fiatalokra, akik oktatóiktól, tanáraiktól vették át a szakmai tudást,  beszédében kiemelte: modernizálódó világunkban sem szabad figyelmen kívül hagyni a humán tényezőt.

Az ünnepségen a Kamara Életmű Díjjal ismerte el Tornyos Ernő vállalkozó, Csótár Rezső fazekas népi iparművész és Szakály János villanyszerelő sokéves munkáját.
 

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben