Legfrissebb hírek


2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

2019.07.02 - Jövő pénteken a Dombérozó Dobbantó című esttel vesz kezdő lendületet a szegek 24 települését mozgósító IV. Göcseji Dombérozó.

2019.06.28 - Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a megye három városában – Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Lentiben -, ahol a Magyar Egészségügy Napja alkalmából megemlékeztek Semmelweis Ignácról, aki munkássága során rámutatott a fertőzések megelőzésének életmentő módszerére, s ezzel az egész emberiséget szolgálta. Születésnapja módot ad arra, hogy kifejezzük hálánkat mindazok iránt, akik a gyógyítás hivatását gyakorolják.

2019.06.25 - Keszthelyre látogattak a megyei idősügyi tanács tagjai, ahol megismerkedhettek a város idősekért végzett munkájával és meghirdették a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata címért kiírt pályázatot.

2019.06.24 - A szombati falunapon adták át a megújult Hősök utcai járdát a településen.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Átadták a Zala Megye Gazdaságáért díjakat
2018.06.01

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Zalai Hírlap által közösen szervezett Gazdasági Fórum keretében adták át tegnap a Zala Megye Gazdaságáért díjakat, melynek ez évi díjazottjai a Gartner Intertrans Hungária Kft. , a ZNET Telekom Zrt. és a Komáromy Pékség Kft. A Zala Megye Szakképzéséért Díjjal Marancsicsné Czigány Gyöngyi zalaegerszegi mesterkozmetikus tevékenységét díjazták.


Az eseményen köszöntőt mondott Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke, aki utalva az idei szakmai tanulmányi versenyeken kiválóan szerepelt fiatalokra, akik oktatóiktól, tanáraiktól vették át a szakmai tudást,  beszédében kiemelte: modernizálódó világunkban sem szabad figyelmen kívül hagyni a humán tényezőt.

Az ünnepségen a Kamara Életmű Díjjal ismerte el Tornyos Ernő vállalkozó, Csótár Rezső fazekas népi iparművész és Szakály János villanyszerelő sokéves munkáját.
 

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben