Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Népi kultúra és hagyományos gasztronómia a Göcseji Szilvafesztiválon
2020.09.15

A Göcseji Szilvafesztivált immár 14. alkalommal rendezték meg, s ez az időtállóság egyben azt is jelzi, hogy jó elképzelésekre, a hagyományos gasztronómiára és a népi kultúrára építették fel a rendezvényt a helyiek. Vigh László, a térség országgyűlési képviselője beszélt erről a szombati rendezvény délutáni díjkiosztó ünnepségén. A hagyományos főzőverseny zsűrielnöki tisztét Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke látta el.


A szilvafesztiválnak ugyanis a főzőverseny az egyik legvonzóbb eseménye, miközben a helybéliek szilvás ételekkel kínálják a vendégeket. Péntek Katalin, a község polgármestere elmondta, hosszú ideig kétséges volt, hogy meg tudják-e rendezni a programot, de miután az szabadtéren zajlik, s a jelenlévők száma nem éri el az ötszáz főt, belevágtak. Nagy örömükre a felvidéki testvértelepülés, Nagymad küldöttsége is el tudott jönni, még a főzőversenybe is beneveztek. Így azon végül 12 csapat vett részt, köztük az a Kisfröccs, amely szilvágyi fiatalokból és barátaikból állt össze. Az igazi konyharemekért – egy tárcsán sült húsételért – járó díjat Kálócfa és Kozmadombja közös, Szomszédok nevű csapata vehette át.

 

Forrás: Zalai Hírlap

vissza...