Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Lerakták a zalaegerszegi Dózsa-iskola új tornacsarnokának alapkövét
2020.08.26

Bruttó 1,25 milliárd forintból modern, „C+” típusú tornateremmel gazdagodik a Zalaegerszegi Dózsa György Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola. A munkálatok július közepén indultak, a beruházás a tervek szerint 2021 augusztusában zárul. Az ünnepélyes alapkőletételt kedden tartották, amelyen részt vett dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, Balaicz Zoltán polgármester, dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke és Böjte Sándor, a településrész önkormányzati képviselője.


– Mindig öröm Zalaegerszegre jönni, hiszen itt rendre olyan fejlesztések futnak, amelyek a fiatalokat s az itt élőket segítik – mondta beszédében dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár, kiemelve: a fiatalok és a sport közötti csodás kapcsolat a testnevelésórákon kezdődik, ezért fontos, hogy a körülmények 21. századiak legyenek, azaz minden iskolában legyen jól felszerelt tornaterem és legyenek kiváló testnevelő tanárok.

 

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos a mindennapos testnevelés fontosságát hangsúlyozta, majd a megyeszékhely sportéletét méltatva hozzátette: ahhoz, hogy élsportolók nevelődhessenek ki a városban, szükséges a megfelelő infrastruktúra.

 

Balaicz Zoltán polgármester felidézte: nemrég fejeződött be a Dózsa-iskola energetikai korszerűsítése, a 324 millió forintos beruházás ünnepélyes átadóját júniusban tartották, s hamarosan a kis tornaszoba helyett új tornacsarnokot kap az intézmény 600 tanulója. Szeptember közepén pedig indul a Petőfi-iskola felújítása, ami 341 millió forintból valósul meg.

 

Ez a beruházás is bizonyítja a tankerületi központ és Zalaegerszeg városa közötti szoros és gyümölcsöző kapcsolatot, szögezte le köszöntőjében Kajári Attila, a zalaegerszegi tankerület igazgatója. Kiemelte: az új létesítmény megfelel a kor elvárásainak, s a 25×45 méteres küzdőtéren egyszerre három osztály számára lehet majd testnevelésórát tartani.

 

Böjte Sándor, a településrész önkormányzati képviselője fontos mérföldkőnek nevezte a beruházást, amellyel egy régi álom teljesül. Az új tornaterem, tette hozzá, reményeik szerint hamar megtelik élettel s közösségi térként is funkcionál majd, és sok sportsikernek lesz helyszíne.

 

Az alapkövet Stróber László apátplébános áldotta meg.

 

A beruházás kivitelezője a B&G Építő és Üzemeltető Kft.

 

Forrás: Zalai Hírlap

vissza...