Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Présház avató az Ungi-hegyen
2020.08.07

A vendégek - köztük Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere, dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke, dr. Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter, Balogh László, Nagykanizsa polgármestere, Horváth A. Attila főszerkesztő, dr. Sorok Norbert, a Zalaegerszegi Törvényszék elnöke, Egri Gyula, megyei katasztrófavédelmi igazgató, Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos - hébérszívó versenyen mutatták meg rátermettségüket.


A Felsőrajk külterületén lévő Ungi-hegy „békeidőkben” a nyugalom fellegvára. Évente néhány alkalommal azonban vigasságtól visszhangzik a környék.

 

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos Ungi-hegyi birtokán a helyi iskola diákjait, tanárait bő két évtizede látja vendégül. Ám tegnapelőtt nem csak a vidám gyerek csapatot, hanem az egész falut, az elszármazottakat és híres közéleti szereplőket is a birtokára invitálta a politikus, aki a pincéjét, egy 200 éves présházat újíttatott fel a jövő generációnak, iskolai oktató központtá. A ház autentikus jellegét megőrizte a rekonstrukció után is.

 

-Az építészet csodája, hogy őseink olyan épületeket építettek anno, amelyek ma is állnak. Minden, amit a hegyvidéken találtak, azt használták fel a létesítésükhöz: a földet, a vizet, a szénát. Őseink előtt is szeretnénk azáltal tisztelegni, hogy óvjuk mindazt, amit ránk hagytak és a jövő generáció is megismerje ezeket az értékeket – fogalmazott Vigh László országgyűlési képviselő.

 

Az avató népes vendégseregének szórakoztatásához minden adott volt. A legkisebbek a játékból vették ki a részüket, este pedig a közös, iskolában tartott táborozásból. A felnőttek, a helyiek, környékbeliek vagy ezer szállal Felsőrajkhoz kötődő vendégek sok nevetéssel fűszerezett nagy beszélgetéseken mulattak a pince tőszomszédságában.

 

Forrás: Zalai Hírlap

 

 

vissza...