Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Megemlékezést tartottak Zalaegerszegen - Száz éve született dr. Szilvás Rudolf
2020.06.15

Az általa létrehozott Ispita Alapítvány szervezésében emlékeztek meg pénteken a Megyeházán az egykori kórházigazgató, megyei főorvos, Zala megye díszpolgára, Zalaegerszegért- díjas dr. Szilvás Rudolf születésének századik évfordulójáról.


A pénteki összejövetelen Bali József, az alapítvány jelenlegi elnöke szólt az egybegyűltekhez, hangsúlyozva, a megyei kórházat segítő szervezet ma is a dr. Szilvás Rudolf által megteremtett alapokon fejti ki tevékenységét.

Dr. Halász Gabriella, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház főigazgatója személyes emlékeket idézett, s elmondta, a tőle kapott szakmai- emberi útravaló segíti vezetői munkájában.

Dr. Pál Attila, a Zala megyei Közgyűlés elnöke a gazdag pályaívet idézte fel, s az 1996-ban neki adományozott Zala Megye Díszpolgára cím laudációját.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere a városi kitüntetésekkel elismert munkájából a kórházfejlesztést emelte ki, s a fiatalok számára példaadó alázatot.

 

A kuratórium a 100. évforduló alkalmából dr. Szilvás Rudolf emlékérmet alapított, a továbbiakban a díjak átadására került sor.

 

Forrás: Zalai Hírlap

vissza...