Legfrissebb hírek


2019.10.10 - Dr. Mester László, a Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatta a sajtó munkatársait az október 13-án tartandó önkormányzati választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

2019.10.08 - Átadták a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díjat, amelyet idén Hévíz és Páka nyert el. A méltatásban elhangzott, hogy mindkét településen példaadó módon viszonyulnak az ezüst generációhoz.

2019.10.08 - Közel 200 millió forintos pályázati és önerős forrásból elkészült a Tündérkert óvoda és bölcsőde épületének teljes felújítása, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.

2019.10.04 - „Nagykanizsa, a zöldváros” címmel rendeztek konferenciát a városban, amelyen szó esett arról, hogy bár az országos átlagnál jóval nagyobb zöld területtel rendelkezik, jó kitörési lehetőséget jelenthetne a településnek, ha a jövőben a fenntarthatóság mintavárosává válna, melyhez jó alapot kínál földrajzi elhelyezkedése, hagyományai és középvárosi jellege.

2019.10.02 - Ünnepségen köszöntötték Zalaegerszegen az időskorúakat és elismeréseket adtak át a megyében működő nyugdíjasklubok kiemelkedő munkát végző tagjainak, valamint átadták az Idősbarát Polgármester címet.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Kiadvány a legnagyobb zalai vállalkozásokról
2018.11.09

A napokban tartották Zalaegerszegen azt a gazdasági konferenciát, melynek keretében bemutatásra került a Zala megye legnagyobb cégeiről szóló TOP 100 Zala megye gazdasága című kiadványt.


A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatósága, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Zalai Hírlap együttműködésével létrejött kiadvány immár hetedik alkalommal kerülhet a gazdasági élet szereplői és a megye gazdasága iránt érdeklődők kezébe.

A Zala megyei TOP 100 a megyében működő 100 legnagyobb vállalkozást állítja sorrendbe 2017-es nettó árbevételük alapján, valamint felsorakoztatja az 50 legnagyobb foglakoztatót. Ezek mellett azonban hasznos gazdasági információkat is tartalmaz a kiadvány.

A gazdasági konferencián előadást tartott Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, valamint dr. Kaszás Anita, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Zala Megyei Adó- és Vámigazgatósága igazgatója. Az esemény Vezér Dávid, a Mediaworks Hungary Zrt. regionális értékesítési vezetőjének zárszavával, illetve Pácsonyi Imre, a megyei önkormányzat alelnökének pohárköszöntőjével ért véget.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben