Legfrissebb hírek


2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

2019.07.02 - Jövő pénteken a Dombérozó Dobbantó című esttel vesz kezdő lendületet a szegek 24 települését mozgósító IV. Göcseji Dombérozó.

2019.06.28 - Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a megye három városában – Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Lentiben -, ahol a Magyar Egészségügy Napja alkalmából megemlékeztek Semmelweis Ignácról, aki munkássága során rámutatott a fertőzések megelőzésének életmentő módszerére, s ezzel az egész emberiséget szolgálta. Születésnapja módot ad arra, hogy kifejezzük hálánkat mindazok iránt, akik a gyógyítás hivatását gyakorolják.

2019.06.25 - Keszthelyre látogattak a megyei idősügyi tanács tagjai, ahol megismerkedhettek a város idősekért végzett munkájával és meghirdették a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata címért kiírt pályázatot.

2019.06.24 - A szombati falunapon adták át a megújult Hősök utcai járdát a településen.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Kiadvány a legnagyobb zalai vállalkozásokról
2018.11.09

A napokban tartották Zalaegerszegen azt a gazdasági konferenciát, melynek keretében bemutatásra került a Zala megye legnagyobb cégeiről szóló TOP 100 Zala megye gazdasága című kiadványt.


A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatósága, a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Zalai Hírlap együttműködésével létrejött kiadvány immár hetedik alkalommal kerülhet a gazdasági élet szereplői és a megye gazdasága iránt érdeklődők kezébe.

A Zala megyei TOP 100 a megyében működő 100 legnagyobb vállalkozást állítja sorrendbe 2017-es nettó árbevételük alapján, valamint felsorakoztatja az 50 legnagyobb foglakoztatót. Ezek mellett azonban hasznos gazdasági információkat is tartalmaz a kiadvány.

A gazdasági konferencián előadást tartott Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos, dr. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, valamint dr. Kaszás Anita, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Zala Megyei Adó- és Vámigazgatósága igazgatója. Az esemény Vezér Dávid, a Mediaworks Hungary Zrt. regionális értékesítési vezetőjének zárszavával, illetve Pácsonyi Imre, a megyei önkormányzat alelnökének pohárköszöntőjével ért véget.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben