Legfrissebb hírek


2019.09.14 - Ünnepi ülést tartott a megyei közgyűlés, amelyen átadták a Zala Megye Díszpolgára címet és a megyei díjakat.

2019.09.13 - A Nemzeti Művelődési Intézet, a Népfőiskola Alapítvány, valamint a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége negyedik alkalommal rendezte meg szeptember első napjaiban a Magyar Értékek Napját.

2019.09.09 - Szombaton tartottak ünnepséget várossá nyilvánításának tizedik évfordulója alkalmából az 1700 lelket számláló Pacsán, amelyen a megyei közgyűlés képviseletében köszöntőt mondott Bene Csaba alelnök.

2019.09.09 - Pénteken adták át az 1 km hosszúságban felújított hegyi utat Eszteregnyén, amely megkönnyíti az eljutást a szőlőhegyi birtokokra és szántóterületekre.

2019.09.09 - A pénteken kezdődött Országos Vadpörkölt és Borfesztivál – Zalai Teríték rendezvényre érkezett testvér- és baráti városok küldöttségeit köszöntötték a város dísztermében.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Műfüves labrarúgó pálya avatása Tófejen
2015.10.19

Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke adta át Tófejen 2015. október 16-án a település új műfüves pályáját az iskola szomszédságában.


A kisméretű, 22×45 méteres pálya körbekerítve, led világítással készült a Magyar Labdarúgó Szövetség pályázati programja keretében. A pálya bruttó 29 millió forintba került, amelynek 30 %-át kellett a helyi önkormányzatnak finanszírozni és vállalni a jövőbeni üzemben tartás költségeit.

A beruházás egyik együttműködő partnere a KERÁMIA SE, melynek keretében labdarúgó és birkózó szakosztály működik. Az Önkormányzat és a sportegyesület együttműködik abban, hogy a pályán elsősorban labdarúgó foglalkozások, versenyek, tornák, egyéb- labdarúgással kapcsolatos események, másodsorban tömegsport, szabadidő- és kulturális rendezvények valósuljanak meg.

A labdarugó szakosztályban közel 40 leigazolt játékos van. A létesítmény biztosítani tudja a környező települések csapatainak edzéseit is. Mivel reflektorokkal is felszerelt, ezért este sötétedés után is használható.

A labdarúgó szakosztály a megyei II. déli csoportban szerepel. A Csapat játékokra való felkészüléséhez az elkészült műfüves pálya kiváló lehetőséget biztosít.

20151016_tofej_1024_2

A másik együttműködő partner a KLIK fenntartásában, a Tófeji önkormányzat által működtetett Tófeji Kincskereső Általános Iskola. Az  1985-ben  épült  általános  iskolához  nem  tartozott külső tornaudvar vagy   pálya. A tornaterem 1989-ben  készült  el, amely eddig biztosította  a  testnevelésórák  és  a szabadidős  együttlétek  elhelyezését.

A mindennapos  testnevelés  bevezetésével  így lehetőség  nyílik   a testnevelésórák  előírás szerinti megtartására. A  kinti  tornaórák megtartása ezáltal lehetővé  válik.. Az  iskolába  128 tanuló, az óvodába  35 óvodás  jár.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben