Legfrissebb hírek


2020.06.05 - Hat földrész 74 országában gyúltak őrtüzek a trianoni békediktátum századik évfordulóján az ezeresztendős államiságra, a százéves tragédiára és a tízéves állampolgársági törvényre emlékezve.

2020.06.04 - Rendhagyó módon - az online térben - szervezték meg az idei Hargita Megyenapokat a koronavírus-járványra tekintettel. Mivel a hagyományos rendezvényeket nem lehetett megtartani, így az interneten sugároztak dokumentumfilmeket, tartottak online konferenciát és élő bejelentkezések színesítették a műsort.

2020.06.02 - A település szentistvánlaki részében avattak emlékkövet a nemzeti összetartozás szimbólumaként. A rendezvényen a megyei közgyűlés képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt.

2020.06.02 - A Magyar Falu program keretében újult meg az orvosi rendelő a településen, melynek az átadásán részt vett Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke.

2020.06.02 - A Zala Megyei Közgyűlés elfogadott éves munkaterve alapján 2020. júniusában került volna megtartásra a testület soron következő rendes ülése.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Műfüves labrarúgó pálya avatása Tófejen
2015.10.19

Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke adta át Tófejen 2015. október 16-án a település új műfüves pályáját az iskola szomszédságában.


A kisméretű, 22×45 méteres pálya körbekerítve, led világítással készült a Magyar Labdarúgó Szövetség pályázati programja keretében. A pálya bruttó 29 millió forintba került, amelynek 30 %-át kellett a helyi önkormányzatnak finanszírozni és vállalni a jövőbeni üzemben tartás költségeit.

A beruházás egyik együttműködő partnere a KERÁMIA SE, melynek keretében labdarúgó és birkózó szakosztály működik. Az Önkormányzat és a sportegyesület együttműködik abban, hogy a pályán elsősorban labdarúgó foglalkozások, versenyek, tornák, egyéb- labdarúgással kapcsolatos események, másodsorban tömegsport, szabadidő- és kulturális rendezvények valósuljanak meg.

A labdarugó szakosztályban közel 40 leigazolt játékos van. A létesítmény biztosítani tudja a környező települések csapatainak edzéseit is. Mivel reflektorokkal is felszerelt, ezért este sötétedés után is használható.

A labdarúgó szakosztály a megyei II. déli csoportban szerepel. A Csapat játékokra való felkészüléséhez az elkészült műfüves pálya kiváló lehetőséget biztosít.

20151016_tofej_1024_2

A másik együttműködő partner a KLIK fenntartásában, a Tófeji önkormányzat által működtetett Tófeji Kincskereső Általános Iskola. Az  1985-ben  épült  általános  iskolához  nem  tartozott külső tornaudvar vagy   pálya. A tornaterem 1989-ben  készült  el, amely eddig biztosította  a  testnevelésórák  és  a szabadidős  együttlétek  elhelyezését.

A mindennapos  testnevelés  bevezetésével  így lehetőség  nyílik   a testnevelésórák  előírás szerinti megtartására. A  kinti  tornaórák megtartása ezáltal lehetővé  válik.. Az  iskolába  128 tanuló, az óvodába  35 óvodás  jár.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben