Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Hargitai Megyenapok a testvérmegyékkel
2020.06.04

Rendhagyó módon - az online térben - szervezték meg az idei Hargita Megyenapokat a koronavírus-járványra tekintettel. Mivel a hagyományos rendezvényeket nem lehetett megtartani, így az interneten sugároztak dokumentumfilmeket, tartottak online konferenciát és élő bejelentkezések színesítették a műsort.


Az idei megyenapok jelmondata: "Összetartozunk". Ami mind a helyiekre, mind az egész magyar nemzetközösségre vonatkozik.

A műsorban a székelyföldi és testvérmegyei "kincsek", termékek, kulturális bemutatók, színházi előadások, mesterségbemutatók kaptak helyet - szigorúan online.

A megyenapok részeként ünnepi kerekasztal beszélgetést szerveztek a magyarországi testvérmegyékkel közösen. A résztvevőket a házigazda Borboly Csaba elnök mellett köszöntötte Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke, V. Németh Zsolt miniszteri biztos, Dr. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár és Böjte Csaba testvér.

hargita_20200604_2

Hargita megye valamennyi magyarországi testvérmegyéje részt vett a beszélgetésben és köszöntötte a testvérmegyét. Zala megye részéről Pácsonyi Imre, a közgyűlés alelnöke szólt a részvevőkhöz.

Az ünnepi kerekasztalt a testvérkapcsolatok megerősítéséről szóló Nyilatkozat szimbolikus elfogadása és himnuszaink eléneklése zárta.

 

vissza...