Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Vármegyei projektek

Online tréning az értékkalkulátorral kapcsolatban
2020.06.04

A Zala Megyei Önkormányzat az Interreg Central Europe program keretében megvalósuló „A megújuló energiaforrások és az energiahatékonyság fenntartható használatának támogatása a rurális térségben”, rövid nevén RURES CE933 számú projekt keretén belül megtartotta ONLINE tréningjét a projekt keretében elkészült értékkalkulátorral kapcsolatban.


A bejelentkezéseket követően Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Önkormányzat alelnöke, röviden köszöntötte a tréningen résztvevőket.

rur200604_0

Ezt követően Kárpáti Veronika, a Zala Megyei Önkormányzati Hivatal munkatársa, projektmenedzser bemutatta a RURES projektet, ismertette a partnerséget, a projekt főbb tevékenységeit, továbbá az eddig elért eredményeket. Ezek kapcsán szó esett a „Lentiszombathelyi Energiaudvar” elnevezésű bemutató parkhoz beszerzésre került napelemes, napkollektoros, illetve szélenergiával működő rendszerről, a növényi olajos mini erőműről.

rur200604_5

A tréning folytatásaként Heves Gábor, az IMRO-DDKK Nonprofit Kft. projektmenedzsere beszélt a projekt keretében elkészült értékkalkulátorról, amely a különböző megújuló energiaforrások használatával foglalkozik. Célja ezen energiaforrások előnyeinek és alkalmazhatóságának ismertetése.

 

rur200604_1

A bemutatás során elmondta, hogy a kalkulátor az Ostravai Egyetem fejlesztése, egy nemzetközi rendszer, mely a partner országokra van adaptálva, bárki számára hasznos információkat nyújthat, ingyenes és felhasználóbarát jellegénél fogva a technológiákban kevésbé jártas személyek számára is lehetővé teszi az információk elérését.

rur200604_2

A továbbiakban a résztvevők megismerhették az értékkalkulátor gyakorlati használatát is, mely a következő struktúrát követi: a felhasználó típusa, a kívánt megújuló energiaforrás kiválasztása, a helyszín megadása, valamint a használni kívánt termék megadása. A kérdésekre megadott válaszokon túlmenően megkapjuk az ajánlott modellt, továbbá annak környezeti és pénzügyi előnyeit és a támogatási lehetőségeket.

A projekt az Interreg Central Europe Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.

vissza...