Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Vármegyei projektek

1. stakeholder találkozó
2020.06.02

A Zala megyei érdekelti csoport kulcsszereplői első alkalommal találkoztak Zalaegerszegen, ahol a stratégiai elemzéshez szükséges adatokról tárgyaltak, továbbá érintették a következő, 2021-2027 pénzügyi időszak programozási tartalmait is.


IMG_5857

Elsőként bemutatásra került a capCROSSplan projekt, annak céljai, elérni kívánt eredményei. Ismertetésre kerültek továbbá a projektben résztvevő partnerek és a projekt felépítése is.

IMG_5874

A továbbiakban a stratégiai elemzéshez kapcsolódóan áttekintésre kerültek az uniós bevételi lehetőségek, hogyan kerültek átszervezésre az uniós kiadások, továbbá a 2021-2027-es uniós büdzsé javasolt és végső kiadási szerkezete. Ismertetésre kerültek a következő uniós ciklus tematikus céljai. Az is elhangzott, hogy várhatóan kevesebb operatív program lesz, de az ESZA+ program nagyobb jelentőséggel fog bírni.

IMG_2100

A Zala megyei stratégiai dokumentumok készítéséről készült elemzés egyik fő célja, hogy hozzá járuljon a szlovén-magyar tervezési program minél hatékonyabb előkészítéséhez. Röviden ismertetésre kerültek az elemzésbe bevont stratégiák, szóba került a területi hatály, az időtáv és nyomon követés, a jövőképek, valamint a prioritások. Megállapítást nyert, hogy a cselekvési tervek a vizsgált stratégiák döntő hányadában elkészültek. Elhangzott, hogy az egyes stratégiák tervezése esetében milyen mechanizmusokat használtak, a bevont szervezetek típusa milyen volt, monitoring eljárás volt-e.

vissza...