Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com
INFOTHERMA 2020 kiállítás Ostravában
2020.02.25

A VŠB-TU Ostrava öt másik országgal (Németország, Lengyelország, Magyarország, Horvátország, Szlovénia) együtt egy nagyon érdekes projektben vesz részt az Interreg Central Europe program keretében, amely a megújuló energiaforrások fenntartható hasznosításának és ezáltal az energiahatékonyság támogatásával foglalkozik a RURES térségekben. Januárban munkaértekezletet tartottak az Infotherma kiállítás alkalmából, ahol a szeminárium résztvevői megismerkedhettek a projekt érdekes eredményeivel (berendezések és online érték kalkulátor).


Az ipari partnerek és potenciális felhasználók nagyarányú nemzetközi (legalább 5 országból voltak résztvevők) és hazai részvétele, valamint a résztvevők ezt követő beszélgetései megerősítették, hogy szükség van az ilyen jellegű találkozókra, különös tekintettel a jó gyakorlatok elve alkalmazásának lehetőségére. „Szívesen veszünk részt olyan érdekes tevékenységekben, amelyekben közvetlen információcsere valósulhat meg az üzleti és a kutatási szektor között. Ha ez még nemzetközi is, az még jobb” – mondta Jan Skipala a KHK MSk-tól.
Jelenleg a projekt keretében 5 szemléltető beruházás valósul meg a projekt keretében és számos online információt is megosztanak a felhasználókkal http://www.interreg-central.eu/Content.Node/RURES.html  

RURES_CMYK

vissza...