Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Programelőkészítő workshopot tartottak a Megyeházán
2020.02.25

Az Európai Unió a 2021-2027-es programozási időszakában is kiemelt figyelmet szentel a központi térségekhez képest jellemzően elmaradott határtérségek fejlesztésére, illetve a határon átnyúló együttműködések támogatására. A korábbi programok folytatásaként az új időszakban is lesz lehetőség közös, magyar-horvát együttműködésben megvalósuló fejlesztési projektek finanszírozására.


Az új program elkészítésének részeként valamennyi határ menti megyében programelőkészítő workshopot rendeznek a Külgazdasági és Külügyminisztérium, mint Irányító Hatóság támogatásával, a Pannon Európai Területi Társulás (ETT) szervezésében.

A zalai workshopot tegnap tartották a Megyeházán, ahol házigazdaként Pácsonyi Imre, a közgyűlés alelnöke köszöntötte a résztvevőket. Ezt követően a magyar-horvát határtérség gazdasági-társadalmi helyzetelemzésének, valamint az Interreg V-A Magyarország-Horvátország program eredményeinek bemutatása következett, majd a pályázatokkal kapcsolatos tapasztalatokat vitatták meg a jelenlévők.

A program során szó esett a 2021-2027-es programozási időszak tartalmi kereteiről, így a szakpolitikai célokról és a támogatható beavatkozásokról is.

vissza...