Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Komplex turisztikai városfejlesztés kezdődik Zalakaroson
2019.11.29

Mintegy 1,7 milliárd forintból új városközpontot alakítanak ki a településen. A „Zalakaros gyógyhely komplex turisztikai fejlesztése” projekt ünnepélyes alapkőletételére tegnap került sor Bene Csaba, a megyei közgyűlés alelnökének részvételével.


A fejlesztés részleteiről Novák Ferenc polgármester elmondta: Történelmi jelentőségű esemény a település életében a most induló projekt. Nem csak a szolgáltatások sora bővül, hanem új városközpontot is kialakítanak a jelenlegi sportcentrum, a focipálya helyén a Termál úton. Erre egymilliárd forint támogatást nyertek a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programból, valamint a település saját erejéből is jelentős összeget, 700 millió forintot fordít a beruházásra, amelynek keretében számos attrakció jön létre.
Több területet érintenek a fejlesztések, melyek közül a legjelentősebbek: az új, több helyiségből álló fogadóépület, a több ezer fős szabadtéri rendezvénytér, a fitneszpark, a játszótér, a futópálya és az ikerborház. Az Arborétum új sétányokkal, élményelemekkel bővül, a kertmozi világítása is megújul. Mindemellett köztéri bútorokat helyeznek el, lesz parkosítás és kialakítanak egy elektromos kerékpártöltőt is.
A tervek szerint a munkálatok jövő év decemberéig tartanak.

fotó: Zalai Hírlap

vissza...