Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Játékos vetélkedő a fiatalok pénzügyi tudatosságának fejlesztéséért
2019.11.27

Kedden rendezték meg a Magyar Államkincstár által meghirdetett Játék-Kincstár vetélkedő Zala megyei döntőjét a szervezet Zala Megyei Igazgatósága tanácstermében, melynek fővédnöke dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke volt.


A Pénzügyminisztérium pénzügyi tudatosság fejlesztését kitűző stratégiájához illeszkedve a Magyar Államkincstár továbbfejlesztette Játék-Kincstár elnevezésű mobiltelefonos alkalmazását. A játék célja kettős: egyrészt a fiatalok pénzügyi ismereteinek bővítése, másrészt pedig a Kincstár pénzügyi szolgáltatásainak megismertetése.

2019. november és 2020 júniusa között versenyre hívták az ország középiskolásait, akik először az elektronikus játékban tehetik próbára tudásukat a megújult applikáció segítségével, s közülük az 5 legjobb csapat mérkőzhet meg egymással – immár élőben - a 2. forduló keretében megrendezésre kerülő megyei döntőkön.

Az élő vetélkedősorozat első állomása volt Zalaegerszegen, melyet az Államkincstár pénzforgalmi szakterülete és megyei igazgatósága közösen szervezett.

Fotó: Zalai Hírlap

vissza...