Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Zalai fürdők elismerése
2019.11.20

A Magyar Fürdőszövetség Zalakaroson tartott közgyűlésén adták át a fürdőinnovációs díjakat.


A kétnapos szakmai tanácskozás megnyitóján Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke beszélt Zala turisztikai jelentőségéről. Elmondta, hogy az elmúlt időszakban számos beruházás valósult meg, s a Területi Operatív Program keretében több mint 25 milliárd forintot fordítottak közszolgáltatás-fejlesztésre. Ebből jelentős hányadot képviselt az a turisztikai csomag, amely elsősorban a kerékpárút-fejlesztést célozta meg, de más területekre is kiterjedt. Kiemelte, hogy a megye természeti adottságai is kedveznek ennek az ágazatnak.

Az eseményen elhangzott, hogy a Magyar Fürdőszövetség őrzi és védi a magyar fürdőkultúra hagyományait, s aktívan részt vesznek a hazai fürdők tervezésében, fejlesztésében, építésében és ellátásában. Ezért is fontosak a mostanihoz hasonló rendezvények, amikor rengeteg szakmai tapasztalat megosztására van lehetőség.

A megnyitó keretében adták át a Magyar Fürdőinnovációs díjakat is, melyek közül kettő is Zalába került: Innovatív fürdőszolgáltatás kategóriában a zalakarosi fürdő nyert, az innovatív szemléletformálásban pedig a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház bizonyult a legjobbnak.

fotó: Zalai Hírlap

vissza...