Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Vármegyei projektek

Transznacionális partnertalálkozó Csáktornyán
2019.11.19

Horvátországban, Csáktornyán került megrendezésre az Interreg CENTRAL EUROPE program keretében, a Zala Megyei Önkormányzat részvételével megvalósuló „A megújuló energiaforrások és az energiahatékonyság fenntartható használatának támogatása a rurális térségekben” című, RURES CE933 számú projekt 2019. november 11-12-én tartott ötödik transznacionális partnertalálkozója.


A Međimurje megye Fejlesztési Intézménye (REDEA) és a Međimurje Energia Ügynökség által közösen szervezett két napos konferencia egyik kiemelt témája az Osztravai Műszaki Egyetem által kifejlesztett energiahatékonysági kalkulátor megismertetése volt. Az egyetem képviselője bemutatta a kalkulátor felületét, használhatóságát, valamint beszélt a megvalósult, illetve folyamatban lévő feladatokról az eszközzel kapcsolatban. Egyeztettek a partnerek a kalkulátorhoz kapcsolódó online kézikönyv struktúrájáról, majd véglegesítették azt.
A nap második felében a kalkulátor használatáról és teljes körű megismeréséről esett szó, majd a kivitelezési folyamat ismertetésében folytatódott a program. Ezt követően pedig az Ostravában tartandó disszeminációs esemény – a THERMA Nemzetközi Kiállítás keretében – részleteit vitatta meg a partnerség, ahol a nagyközönség számára is bemutatásra kerülne a kalkulátor. Zárásként pedig látogatást tettek a résztvevők a Međimurje Energia Ügynökség irodaépületében, ahol bemutatták a projekt keretében megvalósított energiahatékonysági fejlesztéseket, a beszerzett eszközöket, valamint szó esett a további tervekről is.
A találkozó második napján a projekt menedzsmenttel kapcsolatos ügyeket tárgyalták meg a partnerek a közeljövő feladataira fókuszálva.
A projekt az Interreg Central Europe Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.

RURES_CMYK

vissza...