Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

A ciklus zárása előtti utolsó ülését tartotta a megyei közgyűlés
2019.09.27

Szeptember 26-án tartotta az öt éves önkormányzati ciklus zárása előtti utolsó ülését a Zala Megyei Közgyűlés.


Az ülés kezdetekor dr. Pál Attila átadta a Zalai Pedagógus díjat Szörényi Zoltán Ferencnek több évtizedes kimagasló pedagógiai és példaértékű iskolavezetői tevékenysége elismeréseként.

A 2019. évi soron kívüli ülnökválasztás keretében a közgyűlés mai ülésén fiatalkorúak elleni büntetőeljárásban résztvevő ülnöknek választotta a Zalaegerszegi Törvényszékre László Ferencné nyugalmazott középiskolai tanárt és Kaczor Jácint középiskolai tanárt.

A 2019. áprilisi közgyűlési jóváhagyást követően lezajlott államigazgatási eljárást, majd az állami főépítészi és miniszteri állásfoglalás beszerzését és a kért javítások átvezetését követően a mai napon elfogadta a közgyűlés a Zala Megyei Területrendezési Terv módosítását.

Döntés született a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Fenntartható települési közlekedésfejlesztés, illetve Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés című felhívás keretében a Zala Megyei Önkormányzat részvételével benyújtandó pályázatokról. Az érintett települési önkormányzatokkal konzorciumban megvalósítandó fejlesztések kerékpárutak kialakítását, felújítását, valamint meglévő utak csomópontjának megépítését és forgalombiztonsági korszerűsítését célozzák a megye több térségében.

Jóváhagyta a közgyűlés az Interreg V-A Szlovénia – Magyarország Együttműködési Program 2014-2020 keretében a Zala Megyei Önkormányzat partneri részvételével benyújtott két szlovén és két magyar partner együttműködésével megvalósítandó „Fejlesztési szervezetek kapacitásainak erősítése a határon átnyúló regionális együttműködés terén” elnevezésű projektet. Az együttműködés célja egy határon átnyúló területfejlesztési hálózat létrehozása, az intézményi kapcsolatok és kapacitások erősítése a tervezési, illetve helyi és regionális szintű stratégiai dokumentumok elkészítésében való szerepvállalás elősegítése érdekében.

Módosította a testület a Zala Megyei Önkormányzat 2019. évi költségvetését, melynek főösszege így 826 627 ezer Ft.

Az ülés zárásaként dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke megköszönte a képviselők Zala megye fejlődésének elősegítése érdekében végzett munkáját és emléklapot adott át nekik. A sokévi megyei képviselői munkától elköszönő Pintér László, Vajda László és Góra Balázs képviselőknek emlékplakettet adott át.

vissza...