Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Közterületi térfigyelő kamerarendszerrel az illegális hulladéklerakás ellen
2019.09.25

Helyszíni bejárással egybekötött sajtótájékoztatón mutatták be Lentiben a már működő közterületi térfigyelő kamerarendszert, illetve aláírták az érintettek a „Zöldkommandó” járőrszolgálatára vonatkozó együttműködési megállapodást, melyben a város önkormányzata, a Lenti Hulladékgazdákodási Kft., a Lenti és Térsége Polgárőr Egyesület, a Lenti Polgárőr Egyesület és a városi rendőrkapitányság érintett.


Az eseményen elhangzott, hogy az önkormányzat gondoskodik a város tisztaságáról, ugyanakkor élő jelenség az illegális hulladéklerakás. A 7 millió forintos ráfordítással most kialakított rendszer célja a szabálysértések felderítése és szankcionálásuk lehetővé tétele. A későbbiekben további kamerák kihelyezésére is sor kerül, illetve városszerte tájékoztató táblákat helyeznek ki a hulladékgyűjtőkhöz a szabályos lerakás módjáról.

Dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke kiemelte, hogy országosan is példaértékű ez a megállapodás. Az értékeinket meg kell tartanunk, s Lenti ebben élen jár. Emellett lakossági igény is a környezet rendben tartása, amiért tenni kell. Az együttműködés a lakosságért született, nem ellene.

Dr. Farkas Tibor, a Lenti Rendőrkapitányság vezetője beszélt arról, hogy a közterületi szemetelés helyszíni bírsággal sújtható, de feljelentést is tehet a hatóság. Első esetben 50, a másodikban 150 ezer forintra büntethetik a szabálytalankodót, míg a veszélyes hulladék zöld területen történő elhelyezése esetén akár 5 év börtön is kiszabható.

A zoldkommando@lenti.hu címen keresztül a környezetvédő programba bekapcsolódhat a lakosság is.

fotó: Zalai Hírlap

 

vissza...