Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Legfrissebb hírek


2024.03.28 - A KDNP „Ültessünk, hogy élhessünk” elnevezésű faültetési akciójának újabb állomásán, Lentiben huszonegyen vettek részt szerdán. Dr. Pál Attila, a Fidesz Lenti Szervezetének elnöke, a Zala Vármegyei Közgyűlés elnöke Latorcai Csabával, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium miniszterhelyettesével, a KDNP ügyvezető alelnökével vett részt a munkában.

2024.03.28 - A Zalai Magyar Nemzeti Szövetség és a Rákóczi Szövetség Zalaegerszegi Szervezete, a Történelmi Vitézi Rend Délnyugat-Dunántúli Törzskapitánysága és a Pro Civitate Dei Egyesület II. Rákóczi Ferenc fejedelem születésének 348. évfordulója alkalmából rendezett emlékünnepséget szerdán Zalaegerszegen. A Rákóczi Szövetség Zalaegerszegi Szervezetének legújabb történeti tablókiállítását Pácsonyi Imre, a Zala Vármegyei Közgyűlés alelnöke ajánlotta az érdeklődők figyelmébe a Mindszentyneumban.

2024.03.27 - Az elmúlt héten három zalai községben tettek látogatást a Zala Vármegye Önkormányzata által szervezett falu- és tanyagondnoki alapképzésben résztvevők. Csatárban, Szilvágyon és Zalaszentgyörgyön hallgatták meg a település vezetőjének, jegyzőjének helyi tapasztalatait és falugondnoki tevékenységgel kapcsolatos meglátásait. A település falugondnokának tolmácsolásában betekintést nyertek a falu sajátosságaiba, a felmerülő, igény szerinti feladatokba. A terepgyakorlat vezetője Pácsonyi Imre, a vármegyei közgyűlés alelnöke volt. A csoport április közepén Szentgyörgyvölgyre érkezik, addig is zajlik az elméleti képzés és a kommunikációs tréning.

2024.03.27 - Zala Vármegye Önkormányzata szakmai tanulmányutat szervezett 2024. március 26-án, hogy a CE-Spaces4All projekt keretében feltérképezett akadálymentes helyszíneket bemutassa a Mozgássérültek Zala Megyei Egyesülete tagjai számára. A program során először a szécsiszigeti Pajta kávézót, a vízimalom múzeumot tekintették meg a résztvevők, majd a Lendvai várba és Vinárium kilátótoronyba látogatott el a csoport.

2024.03.25 - Az Európai Parlament tagjai, valamint a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek közös eljárásban tartott 2024. évi általános választásával kapcsolatos aktuális tudnivalókról tartott ma délután sajtótájékoztatót dr. Mester László, a Zala Vármegyei Területi Választási Iroda vezetője a Megyeháza Zala György termében.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Helyi Szakértő Csoport találkozót tartottak Nagykanizsán
2018.12.13

A Zala Megyei Önkormányzat az Interreg Central Europe program keretében megvalósuló „A megújuló energiaforrások és az energiahatékonyság fenntartható használatának támogatása a rurális térségben”, rövid nevén RURES CE933 számú projekt keretén belül megtartotta immár 3. Helyi Szakértő Csoport találkozóját, melynek a Nagykanizsai Hidrofilt Kft. adott otthont.


A csoporttalálkozó Szabó Károly projektmenedzser köszöntőjével vette kezdetét, aki a program rövid ismertetése után beszélt a projekt harmadik időszakában elvégzett tevékenységekről, beszámolt továbbá az addig elért eredményekről és megismert jó gyakorlatokról.
A projektben elért eredmények kapcsán szó esett a „Lentiszombathelyi Energiaudvar” elnevezésű bemutató parkban beszerzésre került napelemes, napkollektoros, illetve szélenergiával működő rendszerről. E beruházás várható befejezése 2019. május környékére fog tevődni. Szabó Csaba, a Kivitelezési Koncepció készítője ismertette az épület jelenlegi állapotával kapcsolatos tapasztalatait, valamint felvázolta a jövőbeli munkafolyamatokat és a szükséges újításokat.
A találkozó folytatásaként röviden bemutatásra került a projektben résztvevő cseh partner által készítendő gazdasági kalkulátor, majd Kerekes Gábor, a Zala Megyei Vállakozásfejlesztési Alapítvány képviseletében beszélt a jelenleg energiahatékonyság területén elérhető pályázatokról és mikro hitelekről.
A résztvevők Borsos Krisztina tulajdonos révén megismerhették a Hidrofilt Kft. cégtörténetét, annak működését, kapcsolatrendszerét és energiahatékony megoldásait, valamint a bejárás során személyes tapasztalatot szerezhettek a gyártótechnológiáról is.
A projekt az Interreg Central Europe Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala vármegyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben