Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Sajtótájékoztatót tartottak a IV. Göcseji Dombérozó tíznapos programkínálatáról
2019.07.02

Jövő pénteken a Dombérozó Dobbantó című esttel vesz kezdő lendületet a szegek 24 települését mozgósító IV. Göcseji Dombérozó.


A ráhangoló rendezvénynek a barabásszegi turista pihenőhely ad otthont, ahol a szervezők tegnap sajtótájékoztatón szóltak a közelgő tíznapos eseménysor 50 helyszínen zajló mintegy 100 kulturális és gasztronómiai rendezvényéről. A programkavalkád hivatalos rajtjára, s egyben a Göcseji Aratónapok megnyitója július 13-án, szombaton Nován kerül sor. A tegnapi sajtótájékoztatón az ötletgazda és főszervező Magai Ágota elmondta, megalakult a Göcseji Dombérozó Egyesület, hogy immár szervezetileg is kiérleltebb keretek közt valósítsa meg a Göcsej Civil Társaság által dédelgetett, s kitűzött célokat.
A sajtótájékoztatón részt vett Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke, jelezve, hogy dr. Pál Attila elnök örömmel vállalta a fővédnöki felkérést, amit a megyei önkormányzat anyagi támogatása is nyomatékosít. Utalt rá, szinte egyedülálló, hogy a magánkezdeményezésként indult dombérozó képes volt komplex „turisztikai csomagba” szervezni önmagát, ami rövid távon élénkülő idegenforgalmat eredményezhet, hosszabb távon pedig a pezsgő közösségi élet vonzása révén többekben kedvet ébreszthet a letelepedéshez is.
Elhangzott, hogy a szervezők felelősséget éreznek az iránt, hogy felmutassák a tájegység egyedi karakterét, megörökölt lelkiségét, sajátos gazdaságát és kultúráját. Szeretnék őrizni Göcsej azon arcát, ami megkülönbözteti minden más vidéktől, s amelyen kirajzolódnak a vonzó vonások.

Fotó: Zalai Hírlap

vissza...