Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Kihelyezett ülést tartott a Zala Megyei Idősügyi Tanács
2019.06.25

Keszthelyre látogattak a megyei idősügyi tanács tagjai, ahol megismerkedhettek a város idősekért végzett munkájával és meghirdették a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata címért kiírt pályázatot.


Idén is két település nyerheti el a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata címet, olyan települések, amelyek a kötelező feladatokon túl is sokat tesznek az aranykorúakért.
– Százezer forintos pénzdíjjal és a kitüntető címet jelző dísztáblával is jár a díj. Nincs akadálya, hogy a pályázaton olyan önkormányzatok induljanak, amelyek már korábban is részt vettek, illetve nyertek – mondta Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Idősügyi Tanács elnöke.
A pályázatokat augusztus 31-ig nyújthatják be az önkormányzatok.
– Nagy súllyal esik latba, ha olyan különleges helyi kezdeményezésről, jó gyakorlatról számol be a pályázat, mely mintaértékű lehet – tette hozzá Pácsonyi Imre. A díjakat – a megyei idősügyi tanács értékelése, majd a megyei önkormányzat elnöke jóváhagyása után – októberben adják át. A kiírás elfogadása után Nagy Bálint, a keszthelyi idősügyi tanács elnöke mutatta be a helyi fejlesztési terveket és a két éve alakult szervezetet.
A célok között szerepel az idősek életkörülményeinek javítása, érdekeinek védelme, javaslataik közvetítése az önkormányzat felé. Több közösségi programot valósítottak meg hagyományteremtő céllal, melyen az idősek találkozni tudnak egymással. Elindították az idősek szállító szolgálatát, segítve ezzel az ingyenes lehetőséggel a helyi orvoshoz és gyógyszertárba való eljutásukat. – Ezt más települések elé is mintaként állíthatjuk, hiszen falugondnoki szolgálat működik a kisebb településeken, de városokban ezt a problémát még kevés helyen orvosolták – összegezte az elnök.


Fotó: Zalai Hírlap

vissza...