Legfrissebb hírek


2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

2019.07.02 - Jövő pénteken a Dombérozó Dobbantó című esttel vesz kezdő lendületet a szegek 24 települését mozgósító IV. Göcseji Dombérozó.

2019.06.28 - Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a megye három városában – Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Lentiben -, ahol a Magyar Egészségügy Napja alkalmából megemlékeztek Semmelweis Ignácról, aki munkássága során rámutatott a fertőzések megelőzésének életmentő módszerére, s ezzel az egész emberiséget szolgálta. Születésnapja módot ad arra, hogy kifejezzük hálánkat mindazok iránt, akik a gyógyítás hivatását gyakorolják.

2019.06.25 - Keszthelyre látogattak a megyei idősügyi tanács tagjai, ahol megismerkedhettek a város idősekért végzett munkájával és meghirdették a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata címért kiírt pályázatot.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Járdaavatás Rigyácon
2019.06.24

A szombati falunapon adták át a megújult Hősök utcai járdát a településen.


A falu központjától a Szent Anna katolikus templomig tartó 277 méteres Hősök utcai járdát erősítették meg és kapott új aszfaltréteget. A felújított szakasz ünnepélyes átadásán Kántor László polgármester elmondta: a járda felülete elöregedett, több helyen berepedezett, néhány helyen megsüllyedt. A Belügyminisztérium támogatásával 4,7 millió forintot kaptunk, melyhez 800 ezer forint önerőt biztosított az önkormányzat. Ezen kívül a temetőhöz vezető Béke utca 114 méter hosszan, 1,3 millió forintból újult meg. S mivel nem értünk végig, így a további negyven méter rendbetételét szintén saját költségvetésből oldottuk meg.

A megújult járdaszakaszt Kántor László polgármester és Bene Csaba, a megyei közgyűlés alelnöke avatta fel.

Fotó: Zalai Hírlap

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben