Legfrissebb hírek


2020.05.20 - A tegnapi ünnepségen egy megvalósult és egy most induló fejlesztésről is beszámolt Baldauf Csaba, a Kolping Hotel ügyvezetője.

2020.04.24 - A Zala Megyei Közgyűlés elfogadott éves munkaterve alapján 2020. április 23-án került volna megtartásra a testület soron következő rendes ülése.

2020.04.16 - Életének 88. évében elhunyt Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia tiszteletbeli elnöke, akinek sok évtizedes kimagasló, a magyar kultúráért végzett alkotói és közéleti munkásságáért, Zalaegerszeg és Zala megye kultúrájának példaértékű támogatásáért 2017-ben Zala Megye Díszpolgára címet adományozott a Zala Megyei Közgyűlés.

2020.03.16 - Pénteken a település hősi emlékművénél tartottak megemlékezést az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére, amelyen beszédet mondott Bene Csaba, a megyei közgyűlés alelnöke.

2020.03.12 - A szabad sajtó napja alkalmából sajtóreggelin látták vendégül a megyei médiumok munkatársait a Zala Megyei Kormányhivatal, a Zala Megyei Önkormányzat, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltsége vezetői.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Járdaavatás Rigyácon
2019.06.24

A szombati falunapon adták át a megújult Hősök utcai járdát a településen.


A falu központjától a Szent Anna katolikus templomig tartó 277 méteres Hősök utcai járdát erősítették meg és kapott új aszfaltréteget. A felújított szakasz ünnepélyes átadásán Kántor László polgármester elmondta: a járda felülete elöregedett, több helyen berepedezett, néhány helyen megsüllyedt. A Belügyminisztérium támogatásával 4,7 millió forintot kaptunk, melyhez 800 ezer forint önerőt biztosított az önkormányzat. Ezen kívül a temetőhöz vezető Béke utca 114 méter hosszan, 1,3 millió forintból újult meg. S mivel nem értünk végig, így a további negyven méter rendbetételét szintén saját költségvetésből oldottuk meg.

A megújult járdaszakaszt Kántor László polgármester és Bene Csaba, a megyei közgyűlés alelnöke avatta fel.

Fotó: Zalai Hírlap

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben