Legfrissebb hírek


2019.09.14 - Ünnepi ülést tartott a megyei közgyűlés, amelyen átadták a Zala Megye Díszpolgára címet és a megyei díjakat.

2019.09.13 - A Nemzeti Művelődési Intézet, a Népfőiskola Alapítvány, valamint a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége negyedik alkalommal rendezte meg szeptember első napjaiban a Magyar Értékek Napját.

2019.09.09 - Szombaton tartottak ünnepséget várossá nyilvánításának tizedik évfordulója alkalmából az 1700 lelket számláló Pacsán, amelyen a megyei közgyűlés képviseletében köszöntőt mondott Bene Csaba alelnök.

2019.09.09 - Pénteken adták át az 1 km hosszúságban felújított hegyi utat Eszteregnyén, amely megkönnyíti az eljutást a szőlőhegyi birtokokra és szántóterületekre.

2019.09.09 - A pénteken kezdődött Országos Vadpörkölt és Borfesztivál – Zalai Teríték rendezvényre érkezett testvér- és baráti városok küldöttségeit köszöntötték a város dísztermében.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Járdaavatás Rigyácon
2019.06.24

A szombati falunapon adták át a megújult Hősök utcai járdát a településen.


A falu központjától a Szent Anna katolikus templomig tartó 277 méteres Hősök utcai járdát erősítették meg és kapott új aszfaltréteget. A felújított szakasz ünnepélyes átadásán Kántor László polgármester elmondta: a járda felülete elöregedett, több helyen berepedezett, néhány helyen megsüllyedt. A Belügyminisztérium támogatásával 4,7 millió forintot kaptunk, melyhez 800 ezer forint önerőt biztosított az önkormányzat. Ezen kívül a temetőhöz vezető Béke utca 114 méter hosszan, 1,3 millió forintból újult meg. S mivel nem értünk végig, így a további negyven méter rendbetételét szintén saját költségvetésből oldottuk meg.

A megújult járdaszakaszt Kántor László polgármester és Bene Csaba, a megyei közgyűlés alelnöke avatta fel.

Fotó: Zalai Hírlap

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben