Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Háromszintes bemutatótermet adtak át a Németh-Fa Kft-nél
2019.06.17

Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Vigh László miniszteri biztos, térségi országgyűlési képviselő, dr. Pál Attila a megyegyűlés elnöke és Horváth László polgármester közreműködésével avatták fel Lentiben a 25 éves Németh-Fa Kft. új, háromszintes bemutatótermét.


A mintegy 100 főt foglalkoztató cég tulajdonosa Németh László beszélt a beruházásról, melyre közel 80 millió forintot fordítottak. A telepen üresen álló épületet újítottak fel, melynek alsó szintjén mostantól apróbb faipari termékeket árusító üzlet és fogadóhely működik majd, a második és harmadik szinten pedig a vállalkozás termékpalettáját mutatják be partnereiknek. Megújult a szomszédos épület is, amelyben nyolc lakást alakítanak ki dolgozóknak és tanulmányi útra érkező diákoknak, illetve szállást tudnak nyújtani a távolabbról érkező vásárlóknak is.
A jövőbeli fejlesztési terveket illetően elhangzott, hogy szeretnék automatizálni a munkafolyamatokat, nem kizárva az emberi munkaerőt, hanem segítve a munkát a termelés hatékonyságának növelése érdekében. Mindez lehetővé tenné, hogy jobban meg tudják fizetni a dolgozókat és meg tudják tartani őket.

Fotó: Zalai Hírlap

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben