Legfrissebb hírek


2020.06.05 - Hat földrész 74 országában gyúltak őrtüzek a trianoni békediktátum századik évfordulóján az ezeresztendős államiságra, a százéves tragédiára és a tízéves állampolgársági törvényre emlékezve.

2020.06.04 - Rendhagyó módon - az online térben - szervezték meg az idei Hargita Megyenapokat a koronavírus-járványra tekintettel. Mivel a hagyományos rendezvényeket nem lehetett megtartani, így az interneten sugároztak dokumentumfilmeket, tartottak online konferenciát és élő bejelentkezések színesítették a műsort.

2020.06.02 - A település szentistvánlaki részében avattak emlékkövet a nemzeti összetartozás szimbólumaként. A rendezvényen a megyei közgyűlés képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt.

2020.06.02 - A Magyar Falu program keretében újult meg az orvosi rendelő a településen, melynek az átadásán részt vett Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke.

2020.06.02 - A Zala Megyei Közgyűlés elfogadott éves munkaterve alapján 2020. júniusában került volna megtartásra a testület soron következő rendes ülése.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Háromszintes bemutatótermet adtak át a Németh-Fa Kft-nél
2019.06.17

Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Vigh László miniszteri biztos, térségi országgyűlési képviselő, dr. Pál Attila a megyegyűlés elnöke és Horváth László polgármester közreműködésével avatták fel Lentiben a 25 éves Németh-Fa Kft. új, háromszintes bemutatótermét.


A mintegy 100 főt foglalkoztató cég tulajdonosa Németh László beszélt a beruházásról, melyre közel 80 millió forintot fordítottak. A telepen üresen álló épületet újítottak fel, melynek alsó szintjén mostantól apróbb faipari termékeket árusító üzlet és fogadóhely működik majd, a második és harmadik szinten pedig a vállalkozás termékpalettáját mutatják be partnereiknek. Megújult a szomszédos épület is, amelyben nyolc lakást alakítanak ki dolgozóknak és tanulmányi útra érkező diákoknak, illetve szállást tudnak nyújtani a távolabbról érkező vásárlóknak is.
A jövőbeli fejlesztési terveket illetően elhangzott, hogy szeretnék automatizálni a munkafolyamatokat, nem kizárva az emberi munkaerőt, hanem segítve a munkát a termelés hatékonyságának növelése érdekében. Mindez lehetővé tenné, hogy jobban meg tudják fizetni a dolgozókat és meg tudják tartani őket.

Fotó: Zalai Hírlap

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben