Legfrissebb hírek


2019.09.18 - Jó gyakorlatok megismerése, ebbe beleértve korábban elzárt területeken fekvő objektumok, történelmi emlékhelyek hasznosítási lehetőségeit (Zrínyi-Újvár, "Magyar Maginot Vonal", a határfolyó Mura vízi turisztikai programja).– ez a célja Zala megye és Kovászna megye közös Testvér megyei együttműködési pályázatának, mely a Bethlen Gábor Alapkezelő támogatásával valósul meg.

2019.09.16 - Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter jelenlétében avatták fel Zalaegerszegen a Zalaco Sütőipari Zrt. új üzemcsarnokát.

2019.09.16 - Kerékpáros családi napot rendeztek Páka központi helyszínnel szeptember 14-én, melynek keretében kerékpáros és gyalogtúrákon, sport és ügyességi programokon, egészségügyi szűréseken vehettek részt, valamint egészséges életmóddal, közlekedésbiztonsággal és kerékpározással kapcsolatos előadásokat hallhattak az érdeklődők.

2019.09.14 - Ünnepi ülést tartott a megyei közgyűlés, amelyen átadták a Zala Megye Díszpolgára címet és a megyei díjakat.

2019.09.13 - A Nemzeti Művelődési Intézet, a Népfőiskola Alapítvány, valamint a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége negyedik alkalommal rendezte meg szeptember első napjaiban a Magyar Értékek Napját.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Háromszintes bemutatótermet adtak át a Németh-Fa Kft-nél
2019.06.17

Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, Vigh László miniszteri biztos, térségi országgyűlési képviselő, dr. Pál Attila a megyegyűlés elnöke és Horváth László polgármester közreműködésével avatták fel Lentiben a 25 éves Németh-Fa Kft. új, háromszintes bemutatótermét.


A mintegy 100 főt foglalkoztató cég tulajdonosa Németh László beszélt a beruházásról, melyre közel 80 millió forintot fordítottak. A telepen üresen álló épületet újítottak fel, melynek alsó szintjén mostantól apróbb faipari termékeket árusító üzlet és fogadóhely működik majd, a második és harmadik szinten pedig a vállalkozás termékpalettáját mutatják be partnereiknek. Megújult a szomszédos épület is, amelyben nyolc lakást alakítanak ki dolgozóknak és tanulmányi útra érkező diákoknak, illetve szállást tudnak nyújtani a távolabbról érkező vásárlóknak is.
A jövőbeli fejlesztési terveket illetően elhangzott, hogy szeretnék automatizálni a munkafolyamatokat, nem kizárva az emberi munkaerőt, hanem segítve a munkát a termelés hatékonyságának növelése érdekében. Mindez lehetővé tenné, hogy jobban meg tudják fizetni a dolgozókat és meg tudják tartani őket.

Fotó: Zalai Hírlap

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben