Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Nyugat-balatoni mintaprojekt: fiataloknak biztosítanak munkát, lakhatást a nyári szezonban
2019.06.13

Felsőoktatásban tanuló fiatalok állnak munkába hamarosan a nyugat-balatoni térségben, jelentősen enyhítve a szezonális munkaerőhiányt.


A mintaprojektként induló konzorciumi programot bemutató sajtótájékoztatón elhangzott, hogy többek közt kabinos, jegykezelő, felszolgáló, pultos, bolti eladó, pénztáros munkakört tölthetnek be a fiatalok a strandokat üzemeltető önkormányzatoknál és a térségbe érkező vendégeket kiszolgáló vállalkozásoknál. A turisztikai szezonban évek óta problémát jelent a munkaadóknak, hogy nincs elegendő munkavállaló. Ennek megoldására fogott össze több szervezet, s indította el a mintaprojektet, melynek idei tapasztalatai alapján jövőre már az egész balatoni térségben elindítják a programot.

Július 1 és augusztus 25 között egy diákszövetkezet segítségével érkeznek a diákok a városba és a környező településekre. A fizetésen kívül napi kétszeri ingyenes étkezést és jelképes összegért szállást biztosítanak számukra a keszthelyi VSZK és az Asbóth iskola kollégiumában.

Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány projektben vállalt feladatai kapcsán elmondta, hogy ők mérik fel a munkaadók igényeit, elvárásait, így azok a vállalkozók, akiknek dolgozókra lenne szükségük, a keszthelyi irodában jelezhetik ezt.

A gesztor szerepét betöltő Balaton Fejlesztési Tanács és munkaszervezete képviseletében Fodor Márk elmondta, hogy eddig mintegy kétszáz 18-25 év közötti fiatal munkavállaló jelentkezett főként az ország távolabbi részeiről. Úgy vélte, hogy mindenkinek tudnak munkaerőt biztosítani a programban, aki igényli.

Fotó: Zalai Hírlap

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben