Legfrissebb hírek


2019.10.10 - Dr. Mester László, a Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatta a sajtó munkatársait az október 13-án tartandó önkormányzati választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

2019.10.08 - Átadták a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díjat, amelyet idén Hévíz és Páka nyert el. A méltatásban elhangzott, hogy mindkét településen példaadó módon viszonyulnak az ezüst generációhoz.

2019.10.08 - Közel 200 millió forintos pályázati és önerős forrásból elkészült a Tündérkert óvoda és bölcsőde épületének teljes felújítása, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.

2019.10.04 - „Nagykanizsa, a zöldváros” címmel rendeztek konferenciát a városban, amelyen szó esett arról, hogy bár az országos átlagnál jóval nagyobb zöld területtel rendelkezik, jó kitörési lehetőséget jelenthetne a településnek, ha a jövőben a fenntarthatóság mintavárosává válna, melyhez jó alapot kínál földrajzi elhelyezkedése, hagyományai és középvárosi jellege.

2019.10.02 - Ünnepségen köszöntötték Zalaegerszegen az időskorúakat és elismeréseket adtak át a megyében működő nyugdíjasklubok kiemelkedő munkát végző tagjainak, valamint átadták az Idősbarát Polgármester címet.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Nyugat-balatoni mintaprojekt: fiataloknak biztosítanak munkát, lakhatást a nyári szezonban
2019.06.13

Felsőoktatásban tanuló fiatalok állnak munkába hamarosan a nyugat-balatoni térségben, jelentősen enyhítve a szezonális munkaerőhiányt.


A mintaprojektként induló konzorciumi programot bemutató sajtótájékoztatón elhangzott, hogy többek közt kabinos, jegykezelő, felszolgáló, pultos, bolti eladó, pénztáros munkakört tölthetnek be a fiatalok a strandokat üzemeltető önkormányzatoknál és a térségbe érkező vendégeket kiszolgáló vállalkozásoknál. A turisztikai szezonban évek óta problémát jelent a munkaadóknak, hogy nincs elegendő munkavállaló. Ennek megoldására fogott össze több szervezet, s indította el a mintaprojektet, melynek idei tapasztalatai alapján jövőre már az egész balatoni térségben elindítják a programot.

Július 1 és augusztus 25 között egy diákszövetkezet segítségével érkeznek a diákok a városba és a környező településekre. A fizetésen kívül napi kétszeri ingyenes étkezést és jelképes összegért szállást biztosítanak számukra a keszthelyi VSZK és az Asbóth iskola kollégiumában.

Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány projektben vállalt feladatai kapcsán elmondta, hogy ők mérik fel a munkaadók igényeit, elvárásait, így azok a vállalkozók, akiknek dolgozókra lenne szükségük, a keszthelyi irodában jelezhetik ezt.

A gesztor szerepét betöltő Balaton Fejlesztési Tanács és munkaszervezete képviseletében Fodor Márk elmondta, hogy eddig mintegy kétszáz 18-25 év közötti fiatal munkavállaló jelentkezett főként az ország távolabbi részeiről. Úgy vélte, hogy mindenkinek tudnak munkaerőt biztosítani a programban, aki igényli.

Fotó: Zalai Hírlap

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben