Legfrissebb hírek


2019.10.10 - Dr. Mester László, a Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatta a sajtó munkatársait az október 13-án tartandó önkormányzati választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

2019.10.08 - Átadták a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díjat, amelyet idén Hévíz és Páka nyert el. A méltatásban elhangzott, hogy mindkét településen példaadó módon viszonyulnak az ezüst generációhoz.

2019.10.08 - Közel 200 millió forintos pályázati és önerős forrásból elkészült a Tündérkert óvoda és bölcsőde épületének teljes felújítása, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.

2019.10.04 - „Nagykanizsa, a zöldváros” címmel rendeztek konferenciát a városban, amelyen szó esett arról, hogy bár az országos átlagnál jóval nagyobb zöld területtel rendelkezik, jó kitörési lehetőséget jelenthetne a településnek, ha a jövőben a fenntarthatóság mintavárosává válna, melyhez jó alapot kínál földrajzi elhelyezkedése, hagyományai és középvárosi jellege.

2019.10.02 - Ünnepségen köszöntötték Zalaegerszegen az időskorúakat és elismeréseket adtak át a megyében működő nyugdíjasklubok kiemelkedő munkát végző tagjainak, valamint átadták az Idősbarát Polgármester címet.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Szabadtéri sportparkot avattak Lentiben
2019.06.12

Kedden adták át Lentiben a város első szabadtéri sportparkját, amelyet a helyi önkormányzat épülete mögött található játszótér mellett alakítottak ki.


Az avatáson dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke mondott beszédet, melyben szólt a kormány családtámogatási programjáról, kiemelve, hogy a Lentiben megvalósult és jelenleg is zajló, valamint tervezett fejlesztések jól illeszkednek ehhez, hiszen a közelmúltban megújult a bölcsőde és óvoda épülete, valamint új épületbe költözött a gyermekjóléti szolgálat, a sportpark pedig az idősebbeknek és a fiataloknak egyaránt hasznos.
– A fiataloknak nemcsak a mozgásra van szükségük, de a kikapcsolódásra is. Azt kívánom, hogy sok fiatal kössön barátságokat ebben a parkban és ismerkedjen, hiszen nekünk a jövőnk, a legnagyobb értékünk nem lehet más, mint a gyermek – mondta dr. Pál Attila.
Ezt követően Horváth László polgármester ismertette a beruházás részleteit. Elmondta, hogy a sportpark gondolata már két évvel ezelőtt megszületett, s az önkormányzat három sportpark létesítésére nyújtott be pályázatot. A most átadott, a Nemzeti Szabadidős és Sportpark program keretében közel 18 millió forint értékben megvalósult, 150 négyzetméter alapterületű létesítmény munkálatainak előkészítését a tavalyi évben már megkezdték. A tereprendezést, parkosítást a Lenti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. végezte el, a cég munkatársai egy régi röplabdapálya helyét készítették elő a kivitelezést végző Nyírépszer Hungária Kft. részére.
Elhangzott, hogy a parkban most hat darab többfunkciós tornaeszközt tudnak használni a szabadtéri testedzést kedvelők. A közeljövőben egy újabb 90 négyzetméter alapterületű sportpark létesül az Arany János Általános Iskola és AMI udvarán, melynek előkészítése már folyamatban van.

fotó: Zalai Hírlap

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben