Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Szabadtéri sportparkot avattak Lentiben
2019.06.12

Kedden adták át Lentiben a város első szabadtéri sportparkját, amelyet a helyi önkormányzat épülete mögött található játszótér mellett alakítottak ki.


Az avatáson dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke mondott beszédet, melyben szólt a kormány családtámogatási programjáról, kiemelve, hogy a Lentiben megvalósult és jelenleg is zajló, valamint tervezett fejlesztések jól illeszkednek ehhez, hiszen a közelmúltban megújult a bölcsőde és óvoda épülete, valamint új épületbe költözött a gyermekjóléti szolgálat, a sportpark pedig az idősebbeknek és a fiataloknak egyaránt hasznos.
– A fiataloknak nemcsak a mozgásra van szükségük, de a kikapcsolódásra is. Azt kívánom, hogy sok fiatal kössön barátságokat ebben a parkban és ismerkedjen, hiszen nekünk a jövőnk, a legnagyobb értékünk nem lehet más, mint a gyermek – mondta dr. Pál Attila.
Ezt követően Horváth László polgármester ismertette a beruházás részleteit. Elmondta, hogy a sportpark gondolata már két évvel ezelőtt megszületett, s az önkormányzat három sportpark létesítésére nyújtott be pályázatot. A most átadott, a Nemzeti Szabadidős és Sportpark program keretében közel 18 millió forint értékben megvalósult, 150 négyzetméter alapterületű létesítmény munkálatainak előkészítését a tavalyi évben már megkezdték. A tereprendezést, parkosítást a Lenti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. végezte el, a cég munkatársai egy régi röplabdapálya helyét készítették elő a kivitelezést végző Nyírépszer Hungária Kft. részére.
Elhangzott, hogy a parkban most hat darab többfunkciós tornaeszközt tudnak használni a szabadtéri testedzést kedvelők. A közeljövőben egy újabb 90 négyzetméter alapterületű sportpark létesül az Arany János Általános Iskola és AMI udvarán, melynek előkészítése már folyamatban van.

fotó: Zalai Hírlap

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben