Legfrissebb hírek


2020.05.20 - A tegnapi ünnepségen egy megvalósult és egy most induló fejlesztésről is beszámolt Baldauf Csaba, a Kolping Hotel ügyvezetője.

2020.04.24 - A Zala Megyei Közgyűlés elfogadott éves munkaterve alapján 2020. április 23-án került volna megtartásra a testület soron következő rendes ülése.

2020.04.16 - Életének 88. évében elhunyt Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia tiszteletbeli elnöke, akinek sok évtizedes kimagasló, a magyar kultúráért végzett alkotói és közéleti munkásságáért, Zalaegerszeg és Zala megye kultúrájának példaértékű támogatásáért 2017-ben Zala Megye Díszpolgára címet adományozott a Zala Megyei Közgyűlés.

2020.03.16 - Pénteken a település hősi emlékművénél tartottak megemlékezést az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére, amelyen beszédet mondott Bene Csaba, a megyei közgyűlés alelnöke.

2020.03.12 - A szabad sajtó napja alkalmából sajtóreggelin látták vendégül a megyei médiumok munkatársait a Zala Megyei Kormányhivatal, a Zala Megyei Önkormányzat, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltsége vezetői.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Kormányablak busz az Egerszeg Fesztiválon
2019.06.11

Az ősszel üzembe helyezett kormányablak busz is bekapcsolódott az Egerszeg Fesztivál forgatagába, az emberek ismerkedhettek a mobil ügyfélszolgálattal.


A Dísz téren parkoló busz előtti sajtótájékoztatón dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott elmondta, fontosnak tartották, hogy ezen a sok érdeklődőt vonzó rendezvényen is megmutassák a megyei kormányhivatal fejlődő szolgáltatásait. A busz alapesetben a kistelepüléseken élőket hivatott szolgálni, a megyeszékhelyen a polgármesteri hivatalban, illetve a Zónában található kormányablak áll az ügyfelek rendelkezésére. A tekintetben azonban nincs különbség a fix és a mobil verzió között, hogy mindkettő teljes körű szolgáltatást nyújt. Kiemelte, hogy a zalai kormányablakok 1,5 milliós ügyfélforgalmat tudhatnak maguk mögött, s a busznál is az ezret közelíti ez a szám.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos a busz rugalmas működését emelte ki, ami lehetővé teszi, hogy a kormányablak keresse fel az ügyfelet, és ne fordítva.

Dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke leszögezte, számukra minden fontos, ami a kistelepüléseken élőket szolgálja. Balaicz Zoltán polgármester a város és a kormányhivatal jó kapcsolatáról beszélt, ami a fejlesztésekhez kapcsolódó engedélyezések, eljárások korrekt megvalósulásában testesül. Tompa Gábor fesztiváligazgató üdvözölte a busz felbukkanását, hiszen egy fesztivál is alkalmas arra, hogy a szolgáltatások közel kerüljenek a lakossághoz.

fotó: Zalai Hírlap

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben