Legfrissebb hírek


2019.09.14 - Ünnepi ülést tartott a megyei közgyűlés, amelyen átadták a Zala Megye Díszpolgára címet és a megyei díjakat.

2019.09.13 - A Nemzeti Művelődési Intézet, a Népfőiskola Alapítvány, valamint a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége negyedik alkalommal rendezte meg szeptember első napjaiban a Magyar Értékek Napját.

2019.09.09 - Szombaton tartottak ünnepséget várossá nyilvánításának tizedik évfordulója alkalmából az 1700 lelket számláló Pacsán, amelyen a megyei közgyűlés képviseletében köszöntőt mondott Bene Csaba alelnök.

2019.09.09 - Pénteken adták át az 1 km hosszúságban felújított hegyi utat Eszteregnyén, amely megkönnyíti az eljutást a szőlőhegyi birtokokra és szántóterületekre.

2019.09.09 - A pénteken kezdődött Országos Vadpörkölt és Borfesztivál – Zalai Teríték rendezvényre érkezett testvér- és baráti városok küldöttségeit köszöntötték a város dísztermében.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Kormányablak busz az Egerszeg Fesztiválon
2019.06.11

Az ősszel üzembe helyezett kormányablak busz is bekapcsolódott az Egerszeg Fesztivál forgatagába, az emberek ismerkedhettek a mobil ügyfélszolgálattal.


A Dísz téren parkoló busz előtti sajtótájékoztatón dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott elmondta, fontosnak tartották, hogy ezen a sok érdeklődőt vonzó rendezvényen is megmutassák a megyei kormányhivatal fejlődő szolgáltatásait. A busz alapesetben a kistelepüléseken élőket hivatott szolgálni, a megyeszékhelyen a polgármesteri hivatalban, illetve a Zónában található kormányablak áll az ügyfelek rendelkezésére. A tekintetben azonban nincs különbség a fix és a mobil verzió között, hogy mindkettő teljes körű szolgáltatást nyújt. Kiemelte, hogy a zalai kormányablakok 1,5 milliós ügyfélforgalmat tudhatnak maguk mögött, s a busznál is az ezret közelíti ez a szám.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos a busz rugalmas működését emelte ki, ami lehetővé teszi, hogy a kormányablak keresse fel az ügyfelet, és ne fordítva.

Dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke leszögezte, számukra minden fontos, ami a kistelepüléseken élőket szolgálja. Balaicz Zoltán polgármester a város és a kormányhivatal jó kapcsolatáról beszélt, ami a fejlesztésekhez kapcsolódó engedélyezések, eljárások korrekt megvalósulásában testesül. Tompa Gábor fesztiváligazgató üdvözölte a busz felbukkanását, hiszen egy fesztivál is alkalmas arra, hogy a szolgáltatások közel kerüljenek a lakossághoz.

fotó: Zalai Hírlap

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben