Legfrissebb hírek


2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

2019.07.02 - Jövő pénteken a Dombérozó Dobbantó című esttel vesz kezdő lendületet a szegek 24 települését mozgósító IV. Göcseji Dombérozó.

2019.06.28 - Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a megye három városában – Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Lentiben -, ahol a Magyar Egészségügy Napja alkalmából megemlékeztek Semmelweis Ignácról, aki munkássága során rámutatott a fertőzések megelőzésének életmentő módszerére, s ezzel az egész emberiséget szolgálta. Születésnapja módot ad arra, hogy kifejezzük hálánkat mindazok iránt, akik a gyógyítás hivatását gyakorolják.

2019.06.25 - Keszthelyre látogattak a megyei idősügyi tanács tagjai, ahol megismerkedhettek a város idősekért végzett munkájával és meghirdették a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata címért kiírt pályázatot.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Kormányablak busz az Egerszeg Fesztiválon
2019.06.11

Az ősszel üzembe helyezett kormányablak busz is bekapcsolódott az Egerszeg Fesztivál forgatagába, az emberek ismerkedhettek a mobil ügyfélszolgálattal.


A Dísz téren parkoló busz előtti sajtótájékoztatón dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott elmondta, fontosnak tartották, hogy ezen a sok érdeklődőt vonzó rendezvényen is megmutassák a megyei kormányhivatal fejlődő szolgáltatásait. A busz alapesetben a kistelepüléseken élőket hivatott szolgálni, a megyeszékhelyen a polgármesteri hivatalban, illetve a Zónában található kormányablak áll az ügyfelek rendelkezésére. A tekintetben azonban nincs különbség a fix és a mobil verzió között, hogy mindkettő teljes körű szolgáltatást nyújt. Kiemelte, hogy a zalai kormányablakok 1,5 milliós ügyfélforgalmat tudhatnak maguk mögött, s a busznál is az ezret közelíti ez a szám.

Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos a busz rugalmas működését emelte ki, ami lehetővé teszi, hogy a kormányablak keresse fel az ügyfelet, és ne fordítva.

Dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke leszögezte, számukra minden fontos, ami a kistelepüléseken élőket szolgálja. Balaicz Zoltán polgármester a város és a kormányhivatal jó kapcsolatáról beszélt, ami a fejlesztésekhez kapcsolódó engedélyezések, eljárások korrekt megvalósulásában testesül. Tompa Gábor fesztiváligazgató üdvözölte a busz felbukkanását, hiszen egy fesztivál is alkalmas arra, hogy a szolgáltatások közel kerüljenek a lakossághoz.

fotó: Zalai Hírlap

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben