Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Vármegyei projektek

INSIGHTS Túra és Piknik Gosztolán
2019.06.04

A Gosztola Gyöngye SPA és Élményhotelben tartott rendezvényen mutatták be a napokban a Duna Transznacionális Program keretében megvalósuló DTP-1-147-2.2 INSiGHTS projekt Zala megyei pilot tevékenységeként elkészült mobil alkalmazást.


Házigazdaként Balogh Ferenc, Gosztola község polgármestere köszöntötte a megjelent turisztikai szereplőket és önkormányzati vezetőket, majd röviden ismertette a település történetét, kiemelve a falut fenyegető elnéptelenedés visszafordítása érdekében tett lépéseket.
A következőkben Lohász Cecília tematikus szakértő beszélt a fenntartható turizmus főbb szempontjairól, kitérve arra, hogy mitől lesz fenntartható a zöld, lassú és egészséges turizmus. Az interaktív beszélgetés rávilágított a helyi közösség és történetek kiemelkedő szerepére ebben a folyamatban.
Ezt követően került bemutatásra az INSiGHTS projekt keretében elkészült mobil alkalmazást, amely magyar és angol nyelvű virtuális túravezetést, tematikus útvonalakat kínál a térségbe látogatóknak, bemutatva az útba eső látnivalókat, eseményeket, étkezési és szálláslehetőségeket, de tájékoztatást ad az útvonal nehézségéről, magasságkülönbségekről és távolságokról is. A résztvevők számos jól hasznosítható, építő jellegű észrevételt és javaslatot fogalmaztak meg az eszköz tesztidőszakot követő további fejlesztéséhez. A szakértő felkérte a megjelenteket, hogy további adatokkal és aktuális információval járuljanak hozzá az applikáció minél több, használható tartalommal való megtöltéséhez.
A rendezvény gosztolai sétával folytatódott a gyógyító Szent György energiavonalak mentén, melynek során megismerhettük a település látnivalóit, részletes történetét és szó esett a további fejlesztési tervekről is. Ezután helyi termék bemutató következett kürtős kalácssütéssel kiegészítve.
A nap a lendvadedesi tóhoz vezető gyalogtúrával és tóparti zsíros kenyér piknikkel zárult.

fotó: Zalai Hírlap

vissza...