Legfrissebb hírek


2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

2019.07.02 - Jövő pénteken a Dombérozó Dobbantó című esttel vesz kezdő lendületet a szegek 24 települését mozgósító IV. Göcseji Dombérozó.

2019.06.28 - Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a megye három városában – Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Lentiben -, ahol a Magyar Egészségügy Napja alkalmából megemlékeztek Semmelweis Ignácról, aki munkássága során rámutatott a fertőzések megelőzésének életmentő módszerére, s ezzel az egész emberiséget szolgálta. Születésnapja módot ad arra, hogy kifejezzük hálánkat mindazok iránt, akik a gyógyítás hivatását gyakorolják.

2019.06.25 - Keszthelyre látogattak a megyei idősügyi tanács tagjai, ahol megismerkedhettek a város idősekért végzett munkájával és meghirdették a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata címért kiírt pályázatot.

2019.06.24 - A szombati falunapon adták át a megújult Hősök utcai járdát a településen.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Gasztronómiai seregszemle Felsőrajkon
2018.07.02

Szombaton 6. alkalommal rendezték meg a Felsőrajki Nemzetközi Térségi Kiállítást és Vásárt, Kulturális és Gasztronómiai Seregszemlét, amely egy önkormányzati pályázatnak köszönhetően az idén a szokásosnál is nagyobb rendezvénnyé szélesedett.


A térségben és mára a határon túl is népszerű, házias kézműves termékeket felvonultató vásár keretei között ezúttal Zala megye legfinomabb lakodalmas süteményét is keresték, a gyerekek pedig bepillantást nyerhettek a népi kismesterségekbe. A megjelent szép számú közönséget Vigh László kormánybiztos, országgyűlési képviselő, a vásár ötletgazdája köszöntötte, de szólt a megjelentekhez Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere, dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott és dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke is. Őket Vigh László a szokásokhoz híven ismét meglepte egy tréfás népi játékkal, nyújtófákkal kellett odébb pakolni nyers tojásokat, lehetőleg törés nélkül. A „versenyt” Balaicz Zoltán nyerte.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben