Legfrissebb hírek


2019.10.10 - Dr. Mester László, a Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatta a sajtó munkatársait az október 13-án tartandó önkormányzati választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

2019.10.08 - Átadták a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díjat, amelyet idén Hévíz és Páka nyert el. A méltatásban elhangzott, hogy mindkét településen példaadó módon viszonyulnak az ezüst generációhoz.

2019.10.08 - Közel 200 millió forintos pályázati és önerős forrásból elkészült a Tündérkert óvoda és bölcsőde épületének teljes felújítása, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.

2019.10.04 - „Nagykanizsa, a zöldváros” címmel rendeztek konferenciát a városban, amelyen szó esett arról, hogy bár az országos átlagnál jóval nagyobb zöld területtel rendelkezik, jó kitörési lehetőséget jelenthetne a településnek, ha a jövőben a fenntarthatóság mintavárosává válna, melyhez jó alapot kínál földrajzi elhelyezkedése, hagyományai és középvárosi jellege.

2019.10.02 - Ünnepségen köszöntötték Zalaegerszegen az időskorúakat és elismeréseket adtak át a megyében működő nyugdíjasklubok kiemelkedő munkát végző tagjainak, valamint átadták az Idősbarát Polgármester címet.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Gasztronómiai seregszemle Felsőrajkon
2018.07.02

Szombaton 6. alkalommal rendezték meg a Felsőrajki Nemzetközi Térségi Kiállítást és Vásárt, Kulturális és Gasztronómiai Seregszemlét, amely egy önkormányzati pályázatnak köszönhetően az idén a szokásosnál is nagyobb rendezvénnyé szélesedett.


A térségben és mára a határon túl is népszerű, házias kézműves termékeket felvonultató vásár keretei között ezúttal Zala megye legfinomabb lakodalmas süteményét is keresték, a gyerekek pedig bepillantást nyerhettek a népi kismesterségekbe. A megjelent szép számú közönséget Vigh László kormánybiztos, országgyűlési képviselő, a vásár ötletgazdája köszöntötte, de szólt a megjelentekhez Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere, dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott és dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke is. Őket Vigh László a szokásokhoz híven ismét meglepte egy tréfás népi játékkal, nyújtófákkal kellett odébb pakolni nyers tojásokat, lehetőleg törés nélkül. A „versenyt” Balaicz Zoltán nyerte.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben