Legfrissebb hírek


2019.10.10 - Dr. Mester László, a Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatta a sajtó munkatársait az október 13-án tartandó önkormányzati választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

2019.10.08 - Átadták a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díjat, amelyet idén Hévíz és Páka nyert el. A méltatásban elhangzott, hogy mindkét településen példaadó módon viszonyulnak az ezüst generációhoz.

2019.10.08 - Közel 200 millió forintos pályázati és önerős forrásból elkészült a Tündérkert óvoda és bölcsőde épületének teljes felújítása, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.

2019.10.04 - „Nagykanizsa, a zöldváros” címmel rendeztek konferenciát a városban, amelyen szó esett arról, hogy bár az országos átlagnál jóval nagyobb zöld területtel rendelkezik, jó kitörési lehetőséget jelenthetne a településnek, ha a jövőben a fenntarthatóság mintavárosává válna, melyhez jó alapot kínál földrajzi elhelyezkedése, hagyományai és középvárosi jellege.

2019.10.02 - Ünnepségen köszöntötték Zalaegerszegen az időskorúakat és elismeréseket adtak át a megyében működő nyugdíjasklubok kiemelkedő munkát végző tagjainak, valamint átadták az Idősbarát Polgármester címet.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Zala megyei gazdasági fórum Hévízen
2019.05.31

A városháza adott otthont csütörtökön a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Zalai Hírlap közös gazdasági fórumának, ahol a hagyományoknak megfelelően szakmai elismeréseket is átvehettek az arra érdemes vállalkozók, illetve cégek, szervezetek képviselői.


A rendezvényen a házigazda település képviseletében Papp Gábor polgármester Hévíz fejlődéséről adott rövid áttekintést, majd előadásokat hangzottak el, többek között a megújuló energia hasznosításáról.
Idén a Zala Megye Gazdaságáért kamarai díjat a ZÁÉV Zrt., a VEGS Kft. és a Hidrofilt Kft. kapta, a Zala Megye Szakképzéséért díjat a keszthelyi VSZK érdemelte ki. A megyei gazdasági fórumon életműdíjat adtak át Kovács Lajos bádogosnak, Kámán László rádió- és tv-műszerésznek, Török Alajos fémszerkezet-gyártónak és Németh Tibor villanyszerelőnek. A Fogyasztókért díjat – amelyről a Zalai Hírlap olvasói dönthettek– a Sütheő Bútor Kft. és a Zala Herba Kft. érdemelte ki. A rendezvényen előadások, illetve cégbemutatók is elhangzottak, valamint a közönség kézbe vehette a „Zala Megye Gazdaságáért” című kiadványt is.
Bene Csaba, a megyei közgyűlés alelnöke az eseményen elmondta: Zala gazdasága a megyei önkormányzat által megítélt forrásoknak köszönhetően is fejlődik, s örömteli, hogy a politika, a gazdaság és az oktatás területén dolgozók sikeres együttműködése fejlődő pályára állította az utóbbi években Zala megyét.

Fotó: Zalai Hírlap

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben