Legfrissebb hírek


2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

2019.07.02 - Jövő pénteken a Dombérozó Dobbantó című esttel vesz kezdő lendületet a szegek 24 települését mozgósító IV. Göcseji Dombérozó.

2019.06.28 - Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a megye három városában – Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Lentiben -, ahol a Magyar Egészségügy Napja alkalmából megemlékeztek Semmelweis Ignácról, aki munkássága során rámutatott a fertőzések megelőzésének életmentő módszerére, s ezzel az egész emberiséget szolgálta. Születésnapja módot ad arra, hogy kifejezzük hálánkat mindazok iránt, akik a gyógyítás hivatását gyakorolják.

2019.06.25 - Keszthelyre látogattak a megyei idősügyi tanács tagjai, ahol megismerkedhettek a város idősekért végzett munkájával és meghirdették a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata címért kiírt pályázatot.

2019.06.24 - A szombati falunapon adták át a megújult Hősök utcai járdát a településen.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Zala megyei gazdasági fórum Hévízen
2019.05.31

A városháza adott otthont csütörtökön a Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Zalai Hírlap közös gazdasági fórumának, ahol a hagyományoknak megfelelően szakmai elismeréseket is átvehettek az arra érdemes vállalkozók, illetve cégek, szervezetek képviselői.


A rendezvényen a házigazda település képviseletében Papp Gábor polgármester Hévíz fejlődéséről adott rövid áttekintést, majd előadásokat hangzottak el, többek között a megújuló energia hasznosításáról.
Idén a Zala Megye Gazdaságáért kamarai díjat a ZÁÉV Zrt., a VEGS Kft. és a Hidrofilt Kft. kapta, a Zala Megye Szakképzéséért díjat a keszthelyi VSZK érdemelte ki. A megyei gazdasági fórumon életműdíjat adtak át Kovács Lajos bádogosnak, Kámán László rádió- és tv-műszerésznek, Török Alajos fémszerkezet-gyártónak és Németh Tibor villanyszerelőnek. A Fogyasztókért díjat – amelyről a Zalai Hírlap olvasói dönthettek– a Sütheő Bútor Kft. és a Zala Herba Kft. érdemelte ki. A rendezvényen előadások, illetve cégbemutatók is elhangzottak, valamint a közönség kézbe vehette a „Zala Megye Gazdaságáért” című kiadványt is.
Bene Csaba, a megyei közgyűlés alelnöke az eseményen elmondta: Zala gazdasága a megyei önkormányzat által megítélt forrásoknak köszönhetően is fejlődik, s örömteli, hogy a politika, a gazdaság és az oktatás területén dolgozók sikeres együttműködése fejlődő pályára állította az utóbbi években Zala megyét.

Fotó: Zalai Hírlap

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben