Legfrissebb hírek


2019.10.10 - Dr. Mester László, a Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatta a sajtó munkatársait az október 13-án tartandó önkormányzati választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

2019.10.08 - Átadták a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díjat, amelyet idén Hévíz és Páka nyert el. A méltatásban elhangzott, hogy mindkét településen példaadó módon viszonyulnak az ezüst generációhoz.

2019.10.08 - Közel 200 millió forintos pályázati és önerős forrásból elkészült a Tündérkert óvoda és bölcsőde épületének teljes felújítása, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.

2019.10.04 - „Nagykanizsa, a zöldváros” címmel rendeztek konferenciát a városban, amelyen szó esett arról, hogy bár az országos átlagnál jóval nagyobb zöld területtel rendelkezik, jó kitörési lehetőséget jelenthetne a településnek, ha a jövőben a fenntarthatóság mintavárosává válna, melyhez jó alapot kínál földrajzi elhelyezkedése, hagyományai és középvárosi jellege.

2019.10.02 - Ünnepségen köszöntötték Zalaegerszegen az időskorúakat és elismeréseket adtak át a megyében működő nyugdíjasklubok kiemelkedő munkát végző tagjainak, valamint átadták az Idősbarát Polgármester címet.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


ICC Családi Nap Zalában
2019.05.23

Május 18-án került megrendezésre a Zala Megyei Önkormányzat vezető partnersége mellett három magyar és három szlovén partner részvételével megvalósuló Iron Curtain Cycling projekt keretében az ICC Családi Nap, melynek központi helyszíne a rédicsi sportpálya volt.


A program célja a határ menti térségben élő lakosság, a családok, szolgáltatók és az ide látogató turisták érdeklődésének felkeltése a környék turisztikai lehetőségei, természeti és kulturális értékei iránt, amelyek felfedezhetők gyalogosan vagy kerékpártúrák keretében is.
A nagyobb kihívást kedvelő kerékpárosok határon átnyúló 30 km-es vezetett túrán vehettek részt, melynek során Rédicsről indulva a Tenke-hegyen át eljutottak a Lendva-hegyen található Vináriumhoz és a Hadik kápolnához, mielőtt Hosszúfalu és Göntérháza érintésével visszaérkeztek a kiindulási helyre. A kisebb távot (10 km) választók pedig Lentiszombathelyről indulva Lenti érintésével érkeztek Rédicsre, ahol a sportpályán egészségügyi szűrések, helyi kézműves termékek vására, gyermekjátékok, ügyességi versenyek és sport programok, kerékpáros bemutatók várták őket.
A gyalogtúrázni vágyók 12 km-es Hetési túrán vehettek részt, melynek során látogatást tettek a zalaszombatfai Fumu-házban, illetve a Hetési Szőttes Múzeumban és megkóstolhatták a környék híres édességét, a fumut is. A nagyobb távot kedvelők az „Ökoturisztikai élmény a Kerka mentén” elnevezésű 15 km-es túrán Lenti parkerdőn keresztül végigmentek a Vadvirág tanösvényen, meglesték a hódok élőhelyét a Kerka mentén, míg végül eljutottak a szibériai nőszirom élőhelyére Bárszentmihályfa közelében.
A túrákat követően meleg étellel várták a szervezők a résztvevőket Rédicsen, ahol a nap folyamán egészséges életmódot, kerékpározást népszerűsítő és közlekedésbiztonsági előadások is elhangzottak.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben