Legfrissebb hírek


2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

2019.07.02 - Jövő pénteken a Dombérozó Dobbantó című esttel vesz kezdő lendületet a szegek 24 települését mozgósító IV. Göcseji Dombérozó.

2019.06.28 - Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a megye három városában – Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Lentiben -, ahol a Magyar Egészségügy Napja alkalmából megemlékeztek Semmelweis Ignácról, aki munkássága során rámutatott a fertőzések megelőzésének életmentő módszerére, s ezzel az egész emberiséget szolgálta. Születésnapja módot ad arra, hogy kifejezzük hálánkat mindazok iránt, akik a gyógyítás hivatását gyakorolják.

2019.06.25 - Keszthelyre látogattak a megyei idősügyi tanács tagjai, ahol megismerkedhettek a város idősekért végzett munkájával és meghirdették a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata címért kiírt pályázatot.

2019.06.24 - A szombati falunapon adták át a megújult Hősök utcai járdát a településen.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


ICC Családi Nap Zalában
2019.05.23

Május 18-án került megrendezésre a Zala Megyei Önkormányzat vezető partnersége mellett három magyar és három szlovén partner részvételével megvalósuló Iron Curtain Cycling projekt keretében az ICC Családi Nap, melynek központi helyszíne a rédicsi sportpálya volt.


A program célja a határ menti térségben élő lakosság, a családok, szolgáltatók és az ide látogató turisták érdeklődésének felkeltése a környék turisztikai lehetőségei, természeti és kulturális értékei iránt, amelyek felfedezhetők gyalogosan vagy kerékpártúrák keretében is.
A nagyobb kihívást kedvelő kerékpárosok határon átnyúló 30 km-es vezetett túrán vehettek részt, melynek során Rédicsről indulva a Tenke-hegyen át eljutottak a Lendva-hegyen található Vináriumhoz és a Hadik kápolnához, mielőtt Hosszúfalu és Göntérháza érintésével visszaérkeztek a kiindulási helyre. A kisebb távot (10 km) választók pedig Lentiszombathelyről indulva Lenti érintésével érkeztek Rédicsre, ahol a sportpályán egészségügyi szűrések, helyi kézműves termékek vására, gyermekjátékok, ügyességi versenyek és sport programok, kerékpáros bemutatók várták őket.
A gyalogtúrázni vágyók 12 km-es Hetési túrán vehettek részt, melynek során látogatást tettek a zalaszombatfai Fumu-házban, illetve a Hetési Szőttes Múzeumban és megkóstolhatták a környék híres édességét, a fumut is. A nagyobb távot kedvelők az „Ökoturisztikai élmény a Kerka mentén” elnevezésű 15 km-es túrán Lenti parkerdőn keresztül végigmentek a Vadvirág tanösvényen, meglesték a hódok élőhelyét a Kerka mentén, míg végül eljutottak a szibériai nőszirom élőhelyére Bárszentmihályfa közelében.
A túrákat követően meleg étellel várták a szervezők a résztvevőket Rédicsen, ahol a nap folyamán egészséges életmódot, kerékpározást népszerűsítő és közlekedésbiztonsági előadások is elhangzottak.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben