Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Vármegyei projektek

Transznacionális partnertalálkozó Zalában
2019.05.23

Lentiben tartották az Interreg CENTRAL EUROPE program keretében a Zala Megyei Önkormányzat részvételével megvalósuló „A megújuló energiaforrások és az energiahatékonyság fenntartható használatának támogatása a rurális térségekben” elnevezésű RURES CE933 számú projekt partnertalálkozóját május 6-7-én.


A kétnapos konferencia Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke köszöntőjével indult, majd Horváth László, a házigazda Lenti város polgármestere mutatta be a település megvalósult, illetve folyamatban lévő energiahatékonysági beruházásait.
Ezt követően Tomas Pawelec (PNEC) mutatta be az energiahatékonysági projektek megvalósítását segítő alternatív finanszírozási modellek kialakítására vonatkozó transznacionális stratégia és akcióterv aktuális állását, majd a projekt keretében megvalósuló pilot tevékenységeiket, beruházási koncepcióikat mutatták be a partnerek. A Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Szabó Károly projektmenedzser ismertette a Lentiszombathelyen kialakítandó energiaudvarral kapcsolatos terveket és beszélt a megvalósítás részleteiről, illetve jelenlegi állásáról.
A nap második felében a kifejlesztendő energiahatékonysági kalkulátorhoz szükséges adatokról esett szó, majd régiós jó gyakorlatok bemutatásával és a kalkulátor kivitelezési folyamatának ismertetésével folytatódott a program. Ezt követően pedig egy Nagypáliban tett látogatás keretében ismerkedtek meg a résztvevők a település energiahatékonysági programjával és megvalósított beruházásaival. Az ökofaluként ismert település polgármester Köcse Tibor tartott előadást a jelenlévőknek.
A találkozó második napján a projektmenedzsmenttel kapcsolatos ügyeket és kérdéseket tárgyalták meg, a közeljövő feladataira fókuszálva.
A program zárásaként pedig látogatást tettek a projektpartnerek a Zala Megyei Önkormányzat által Lentiszombathelyen kialakítandó energiaudvar helyszínén, ahol a kivitelező vállalkozás képviselője mutatta be a megvalósított fejlesztéseket és szó esett a további tervekről is.
A projekt az Interreg Central Europe Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.

vissza...