Legfrissebb hírek


2019.10.10 - Dr. Mester László, a Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatta a sajtó munkatársait az október 13-án tartandó önkormányzati választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

2019.10.08 - Átadták a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díjat, amelyet idén Hévíz és Páka nyert el. A méltatásban elhangzott, hogy mindkét településen példaadó módon viszonyulnak az ezüst generációhoz.

2019.10.08 - Közel 200 millió forintos pályázati és önerős forrásból elkészült a Tündérkert óvoda és bölcsőde épületének teljes felújítása, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.

2019.10.04 - „Nagykanizsa, a zöldváros” címmel rendeztek konferenciát a városban, amelyen szó esett arról, hogy bár az országos átlagnál jóval nagyobb zöld területtel rendelkezik, jó kitörési lehetőséget jelenthetne a településnek, ha a jövőben a fenntarthatóság mintavárosává válna, melyhez jó alapot kínál földrajzi elhelyezkedése, hagyományai és középvárosi jellege.

2019.10.02 - Ünnepségen köszöntötték Zalaegerszegen az időskorúakat és elismeréseket adtak át a megyében működő nyugdíjasklubok kiemelkedő munkát végző tagjainak, valamint átadták az Idősbarát Polgármester címet.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Transznacionális partnertalálkozó Zalában
2019.05.23

Lentiben tartották az Interreg CENTRAL EUROPE program keretében a Zala Megyei Önkormányzat részvételével megvalósuló „A megújuló energiaforrások és az energiahatékonyság fenntartható használatának támogatása a rurális térségekben” elnevezésű RURES CE933 számú projekt partnertalálkozóját május 6-7-én.


A kétnapos konferencia Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke köszöntőjével indult, majd Horváth László, a házigazda Lenti város polgármestere mutatta be a település megvalósult, illetve folyamatban lévő energiahatékonysági beruházásait.
Ezt követően Tomas Pawelec (PNEC) mutatta be az energiahatékonysági projektek megvalósítását segítő alternatív finanszírozási modellek kialakítására vonatkozó transznacionális stratégia és akcióterv aktuális állását, majd a projekt keretében megvalósuló pilot tevékenységeiket, beruházási koncepcióikat mutatták be a partnerek. A Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Szabó Károly projektmenedzser ismertette a Lentiszombathelyen kialakítandó energiaudvarral kapcsolatos terveket és beszélt a megvalósítás részleteiről, illetve jelenlegi állásáról.
A nap második felében a kifejlesztendő energiahatékonysági kalkulátorhoz szükséges adatokról esett szó, majd régiós jó gyakorlatok bemutatásával és a kalkulátor kivitelezési folyamatának ismertetésével folytatódott a program. Ezt követően pedig egy Nagypáliban tett látogatás keretében ismerkedtek meg a résztvevők a település energiahatékonysági programjával és megvalósított beruházásaival. Az ökofaluként ismert település polgármester Köcse Tibor tartott előadást a jelenlévőknek.
A találkozó második napján a projektmenedzsmenttel kapcsolatos ügyeket és kérdéseket tárgyalták meg, a közeljövő feladataira fókuszálva.
A program zárásaként pedig látogatást tettek a projektpartnerek a Zala Megyei Önkormányzat által Lentiszombathelyen kialakítandó energiaudvar helyszínén, ahol a kivitelező vállalkozás képviselője mutatta be a megvalósított fejlesztéseket és szó esett a további tervekről is.
A projekt az Interreg Central Europe Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben