Legfrissebb hírek


2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

2019.07.02 - Jövő pénteken a Dombérozó Dobbantó című esttel vesz kezdő lendületet a szegek 24 települését mozgósító IV. Göcseji Dombérozó.

2019.06.28 - Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a megye három városában – Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Lentiben -, ahol a Magyar Egészségügy Napja alkalmából megemlékeztek Semmelweis Ignácról, aki munkássága során rámutatott a fertőzések megelőzésének életmentő módszerére, s ezzel az egész emberiséget szolgálta. Születésnapja módot ad arra, hogy kifejezzük hálánkat mindazok iránt, akik a gyógyítás hivatását gyakorolják.

2019.06.25 - Keszthelyre látogattak a megyei idősügyi tanács tagjai, ahol megismerkedhettek a város idősekért végzett munkájával és meghirdették a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata címért kiírt pályázatot.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


“Másfél nap az élet”
2017.09.12

Sajtótájékoztatón mutatta be “Másfél nap az élet” című könyvét Lubics Szilvia háromszoros Spartathlon győztes ultrafutó, Zala megye díszpolgára.


Az eseményen részt vett Lubics György, az ultrafutó férje, valamint dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke. A főként a sportoló élménybeszámolóit tartalmazó könyv születésével kapcsolatban elhangzott, hogy Lubics Szilvia gondolatait a férje vetette papírra, s kiemelték, hogy annak minden szavát az életükből merítették.A motivációs tréningjeimen úgy éreztem, talán tudok olyat adni az embereknek, amit szívesen haza is vinnének. Ezért gondoltam úgy, hogy szükség van erre a könyvre, hiszen erőt adhat másoknak – mondta Lubics Szilvia. A kötet megjelenését a Zala Megyei Önkormányzat is támogatta, hiszen – mint dr. Pál Attila elmondta – fontosnak tartják, hogy ez a teljesítmény a jövő számára is megmaradjon.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben