Legfrissebb hírek


2019.10.10 - Dr. Mester László, a Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatta a sajtó munkatársait az október 13-án tartandó önkormányzati választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

2019.10.08 - Átadták a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díjat, amelyet idén Hévíz és Páka nyert el. A méltatásban elhangzott, hogy mindkét településen példaadó módon viszonyulnak az ezüst generációhoz.

2019.10.08 - Közel 200 millió forintos pályázati és önerős forrásból elkészült a Tündérkert óvoda és bölcsőde épületének teljes felújítása, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.

2019.10.04 - „Nagykanizsa, a zöldváros” címmel rendeztek konferenciát a városban, amelyen szó esett arról, hogy bár az országos átlagnál jóval nagyobb zöld területtel rendelkezik, jó kitörési lehetőséget jelenthetne a településnek, ha a jövőben a fenntarthatóság mintavárosává válna, melyhez jó alapot kínál földrajzi elhelyezkedése, hagyományai és középvárosi jellege.

2019.10.02 - Ünnepségen köszöntötték Zalaegerszegen az időskorúakat és elismeréseket adtak át a megyében működő nyugdíjasklubok kiemelkedő munkát végző tagjainak, valamint átadták az Idősbarát Polgármester címet.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


“Másfél nap az élet”
2017.09.12

Sajtótájékoztatón mutatta be “Másfél nap az élet” című könyvét Lubics Szilvia háromszoros Spartathlon győztes ultrafutó, Zala megye díszpolgára.


Az eseményen részt vett Lubics György, az ultrafutó férje, valamint dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke. A főként a sportoló élménybeszámolóit tartalmazó könyv születésével kapcsolatban elhangzott, hogy Lubics Szilvia gondolatait a férje vetette papírra, s kiemelték, hogy annak minden szavát az életükből merítették.A motivációs tréningjeimen úgy éreztem, talán tudok olyat adni az embereknek, amit szívesen haza is vinnének. Ezért gondoltam úgy, hogy szükség van erre a könyvre, hiszen erőt adhat másoknak – mondta Lubics Szilvia. A kötet megjelenését a Zala Megyei Önkormányzat is támogatta, hiszen – mint dr. Pál Attila elmondta – fontosnak tartják, hogy ez a teljesítmény a jövő számára is megmaradjon.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben