Legfrissebb hírek


2019.10.10 - Dr. Mester László, a Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatta a sajtó munkatársait az október 13-án tartandó önkormányzati választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

2019.10.08 - Átadták a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díjat, amelyet idén Hévíz és Páka nyert el. A méltatásban elhangzott, hogy mindkét településen példaadó módon viszonyulnak az ezüst generációhoz.

2019.10.08 - Közel 200 millió forintos pályázati és önerős forrásból elkészült a Tündérkert óvoda és bölcsőde épületének teljes felújítása, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.

2019.10.04 - „Nagykanizsa, a zöldváros” címmel rendeztek konferenciát a városban, amelyen szó esett arról, hogy bár az országos átlagnál jóval nagyobb zöld területtel rendelkezik, jó kitörési lehetőséget jelenthetne a településnek, ha a jövőben a fenntarthatóság mintavárosává válna, melyhez jó alapot kínál földrajzi elhelyezkedése, hagyományai és középvárosi jellege.

2019.10.02 - Ünnepségen köszöntötték Zalaegerszegen az időskorúakat és elismeréseket adtak át a megyében működő nyugdíjasklubok kiemelkedő munkát végző tagjainak, valamint átadták az Idősbarát Polgármester címet.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Helyi Szakértő Csoport találkozót tartottak Nagykanizsán
2018.12.13

A Zala Megyei Önkormányzat az Interreg Central Europe program keretében megvalósuló „A megújuló energiaforrások és az energiahatékonyság fenntartható használatának támogatása a rurális térségben”, rövid nevén RURES CE933 számú projekt keretén belül megtartotta immár 3. Helyi Szakértő Csoport találkozóját, melynek a Nagykanizsai Hidrofilt Kft. adott otthont.


A csoporttalálkozó Szabó Károly projektmenedzser köszöntőjével vette kezdetét, aki a program rövid ismertetése után beszélt a projekt harmadik időszakában elvégzett tevékenységekről, beszámolt továbbá az addig elért eredményekről és megismert jó gyakorlatokról.
A projektben elért eredmények kapcsán szó esett a „Lentiszombathelyi Energiaudvar” elnevezésű bemutató parkban beszerzésre került napelemes, napkollektoros, illetve szélenergiával működő rendszerről. E beruházás várható befejezése 2019. május környékére fog tevődni. Szabó Csaba, a Kivitelezési Koncepció készítője ismertette az épület jelenlegi állapotával kapcsolatos tapasztalatait, valamint felvázolta a jövőbeli munkafolyamatokat és a szükséges újításokat.
A találkozó folytatásaként röviden bemutatásra került a projektben résztvevő cseh partner által készítendő gazdasági kalkulátor, majd Kerekes Gábor, a Zala Megyei Vállakozásfejlesztési Alapítvány képviseletében beszélt a jelenleg energiahatékonyság területén elérhető pályázatokról és mikro hitelekről.
A résztvevők Borsos Krisztina tulajdonos révén megismerhették a Hidrofilt Kft. cégtörténetét, annak működését, kapcsolatrendszerét és energiahatékony megoldásait, valamint a bejárás során személyes tapasztalatot szerezhettek a gyártótechnológiáról is.
A projekt az Interreg Central Europe Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben