Legfrissebb hírek


2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

2019.07.02 - Jövő pénteken a Dombérozó Dobbantó című esttel vesz kezdő lendületet a szegek 24 települését mozgósító IV. Göcseji Dombérozó.

2019.06.28 - Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a megye három városában – Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Lentiben -, ahol a Magyar Egészségügy Napja alkalmából megemlékeztek Semmelweis Ignácról, aki munkássága során rámutatott a fertőzések megelőzésének életmentő módszerére, s ezzel az egész emberiséget szolgálta. Születésnapja módot ad arra, hogy kifejezzük hálánkat mindazok iránt, akik a gyógyítás hivatását gyakorolják.

2019.06.25 - Keszthelyre látogattak a megyei idősügyi tanács tagjai, ahol megismerkedhettek a város idősekért végzett munkájával és meghirdették a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata címért kiírt pályázatot.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Helyi Szakértő Csoport találkozót tartottak Nagykanizsán
2018.12.13

A Zala Megyei Önkormányzat az Interreg Central Europe program keretében megvalósuló „A megújuló energiaforrások és az energiahatékonyság fenntartható használatának támogatása a rurális térségben”, rövid nevén RURES CE933 számú projekt keretén belül megtartotta immár 3. Helyi Szakértő Csoport találkozóját, melynek a Nagykanizsai Hidrofilt Kft. adott otthont.


A csoporttalálkozó Szabó Károly projektmenedzser köszöntőjével vette kezdetét, aki a program rövid ismertetése után beszélt a projekt harmadik időszakában elvégzett tevékenységekről, beszámolt továbbá az addig elért eredményekről és megismert jó gyakorlatokról.
A projektben elért eredmények kapcsán szó esett a „Lentiszombathelyi Energiaudvar” elnevezésű bemutató parkban beszerzésre került napelemes, napkollektoros, illetve szélenergiával működő rendszerről. E beruházás várható befejezése 2019. május környékére fog tevődni. Szabó Csaba, a Kivitelezési Koncepció készítője ismertette az épület jelenlegi állapotával kapcsolatos tapasztalatait, valamint felvázolta a jövőbeli munkafolyamatokat és a szükséges újításokat.
A találkozó folytatásaként röviden bemutatásra került a projektben résztvevő cseh partner által készítendő gazdasági kalkulátor, majd Kerekes Gábor, a Zala Megyei Vállakozásfejlesztési Alapítvány képviseletében beszélt a jelenleg energiahatékonyság területén elérhető pályázatokról és mikro hitelekről.
A résztvevők Borsos Krisztina tulajdonos révén megismerhették a Hidrofilt Kft. cégtörténetét, annak működését, kapcsolatrendszerét és energiahatékony megoldásait, valamint a bejárás során személyes tapasztalatot szerezhettek a gyártótechnológiáról is.
A projekt az Interreg Central Europe Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben