Legfrissebb hírek


2020.06.02 - A település szentistvánlaki részében avattak emlékkövet a nemzeti összetartozás szimbólumaként. A rendezvényen a megyei közgyűlés képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt.

2020.06.02 - A Magyar Falu program keretében újult meg az orvosi rendelő a településen, melynek az átadásán részt vett Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke.

2020.06.02 - A Zala Megyei Közgyűlés elfogadott éves munkaterve alapján 2020. júniusában került volna megtartásra a testület soron következő rendes ülése.

2020.05.20 - A tegnapi ünnepségen egy megvalósult és egy most induló fejlesztésről is beszámolt Baldauf Csaba, a Kolping Hotel ügyvezetője.

2020.04.24 - A Zala Megyei Közgyűlés elfogadott éves munkaterve alapján 2020. április 23-án került volna megtartásra a testület soron következő rendes ülése.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Helyi gazdaságot élénkítő beruházást avattak Galambokon
2019.05.21

A helyi termékek értékesítését elősegítő beruházás valósult meg a dél-zalai településen, melyet a napokban adtak át ünnepélyesen. Ennek keretében egy teljesen új termelői piacot is birtokba vehettek az árusok és a potenciális vásárlók.


Bertók Ferenc polgármester a fejlesztésről elmondta:
– A képviselő-testületek több évtizede dédelgetett álma volt a termelői piac és a hozzá kapcsolódó infrastruktúra kialakítása. Ezért nyújtottak be pályázatot a terület- és településfejlesztési operatív programhoz, ahol sikerrel jártak. Több mint 73 millió forintnyi támogatást kaptak, amiből sikerült felújítani két épületet; az egyikben zöldség-előkészítő, illetve az ingatlanhoz tartozó pincében tároló működik majd, a másikban pedig az értékesítést végzik. Ám az utóbbi tevékenység legnagyobb színtere a település központjában felépített piactér lesz, ahol 132 négyzetméternyi fedett és 520 négyzetméteres szabadtéri részben, húsz árusítóhelyen kínálhatják portékáikat a helyben és a térségben élő, illetve távolabbról érkező árusok. Az értékesítési helyeken az önkormányzat is kínálja majd a közfoglalkoztatás keretében előállított sokféle mezőgazdasági terméket, így a projekt az itt élők megélhetésének javítását is segíti.

Az avatáson Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő arról beszélt: biztos benne, hogy a megye új termelői piaca népszerű lesz, hiszen a terület a település központjában van, ahol főleg a nyári idegenforgalmi szezonban nagy a forgalom. A Zala Megyei Közgyűlés részéről Bene Csaba alelnök beszédében arra mutatott rá, hogy a helyi termékek vásárlásával az emberiség ökológiai lábnyomának csökkentéséhez is hozzájárulhatunk, hiszen ezeket az árukat nem kell környezetszennyező módon, több száz kilométeren át szállítani.

fotó: Zalai Hírlap

 

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben