Legfrissebb hírek


2019.09.14 - Ünnepi ülést tartott a megyei közgyűlés, amelyen átadták a Zala Megye Díszpolgára címet és a megyei díjakat.

2019.09.13 - A Nemzeti Művelődési Intézet, a Népfőiskola Alapítvány, valamint a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége negyedik alkalommal rendezte meg szeptember első napjaiban a Magyar Értékek Napját.

2019.09.09 - Szombaton tartottak ünnepséget várossá nyilvánításának tizedik évfordulója alkalmából az 1700 lelket számláló Pacsán, amelyen a megyei közgyűlés képviseletében köszöntőt mondott Bene Csaba alelnök.

2019.09.09 - Pénteken adták át az 1 km hosszúságban felújított hegyi utat Eszteregnyén, amely megkönnyíti az eljutást a szőlőhegyi birtokokra és szántóterületekre.

2019.09.09 - A pénteken kezdődött Országos Vadpörkölt és Borfesztivál – Zalai Teríték rendezvényre érkezett testvér- és baráti városok küldöttségeit köszöntötték a város dísztermében.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Helyi gazdaságot élénkítő beruházást avattak Galambokon
2019.05.21

A helyi termékek értékesítését elősegítő beruházás valósult meg a dél-zalai településen, melyet a napokban adtak át ünnepélyesen. Ennek keretében egy teljesen új termelői piacot is birtokba vehettek az árusok és a potenciális vásárlók.


Bertók Ferenc polgármester a fejlesztésről elmondta:
– A képviselő-testületek több évtizede dédelgetett álma volt a termelői piac és a hozzá kapcsolódó infrastruktúra kialakítása. Ezért nyújtottak be pályázatot a terület- és településfejlesztési operatív programhoz, ahol sikerrel jártak. Több mint 73 millió forintnyi támogatást kaptak, amiből sikerült felújítani két épületet; az egyikben zöldség-előkészítő, illetve az ingatlanhoz tartozó pincében tároló működik majd, a másikban pedig az értékesítést végzik. Ám az utóbbi tevékenység legnagyobb színtere a település központjában felépített piactér lesz, ahol 132 négyzetméternyi fedett és 520 négyzetméteres szabadtéri részben, húsz árusítóhelyen kínálhatják portékáikat a helyben és a térségben élő, illetve távolabbról érkező árusok. Az értékesítési helyeken az önkormányzat is kínálja majd a közfoglalkoztatás keretében előállított sokféle mezőgazdasági terméket, így a projekt az itt élők megélhetésének javítását is segíti.

Az avatáson Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő arról beszélt: biztos benne, hogy a megye új termelői piaca népszerű lesz, hiszen a terület a település központjában van, ahol főleg a nyári idegenforgalmi szezonban nagy a forgalom. A Zala Megyei Közgyűlés részéről Bene Csaba alelnök beszédében arra mutatott rá, hogy a helyi termékek vásárlásával az emberiség ökológiai lábnyomának csökkentéséhez is hozzájárulhatunk, hiszen ezeket az árukat nem kell környezetszennyező módon, több száz kilométeren át szállítani.

fotó: Zalai Hírlap

 

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben