Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Helyi gazdaságot élénkítő beruházást avattak Galambokon
2019.05.21

A helyi termékek értékesítését elősegítő beruházás valósult meg a dél-zalai településen, melyet a napokban adtak át ünnepélyesen. Ennek keretében egy teljesen új termelői piacot is birtokba vehettek az árusok és a potenciális vásárlók.


Bertók Ferenc polgármester a fejlesztésről elmondta:
– A képviselő-testületek több évtizede dédelgetett álma volt a termelői piac és a hozzá kapcsolódó infrastruktúra kialakítása. Ezért nyújtottak be pályázatot a terület- és településfejlesztési operatív programhoz, ahol sikerrel jártak. Több mint 73 millió forintnyi támogatást kaptak, amiből sikerült felújítani két épületet; az egyikben zöldség-előkészítő, illetve az ingatlanhoz tartozó pincében tároló működik majd, a másikban pedig az értékesítést végzik. Ám az utóbbi tevékenység legnagyobb színtere a település központjában felépített piactér lesz, ahol 132 négyzetméternyi fedett és 520 négyzetméteres szabadtéri részben, húsz árusítóhelyen kínálhatják portékáikat a helyben és a térségben élő, illetve távolabbról érkező árusok. Az értékesítési helyeken az önkormányzat is kínálja majd a közfoglalkoztatás keretében előállított sokféle mezőgazdasági terméket, így a projekt az itt élők megélhetésének javítását is segíti.

Az avatáson Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő arról beszélt: biztos benne, hogy a megye új termelői piaca népszerű lesz, hiszen a terület a település központjában van, ahol főleg a nyári idegenforgalmi szezonban nagy a forgalom. A Zala Megyei Közgyűlés részéről Bene Csaba alelnök beszédében arra mutatott rá, hogy a helyi termékek vásárlásával az emberiség ökológiai lábnyomának csökkentéséhez is hozzájárulhatunk, hiszen ezeket az árukat nem kell környezetszennyező módon, több száz kilométeren át szállítani.

fotó: Zalai Hírlap

 

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben