Legfrissebb hírek


2019.09.14 - Ünnepi ülést tartott a megyei közgyűlés, amelyen átadták a Zala Megye Díszpolgára címet és a megyei díjakat.

2019.09.13 - A Nemzeti Művelődési Intézet, a Népfőiskola Alapítvány, valamint a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége negyedik alkalommal rendezte meg szeptember első napjaiban a Magyar Értékek Napját.

2019.09.09 - Szombaton tartottak ünnepséget várossá nyilvánításának tizedik évfordulója alkalmából az 1700 lelket számláló Pacsán, amelyen a megyei közgyűlés képviseletében köszöntőt mondott Bene Csaba alelnök.

2019.09.09 - Pénteken adták át az 1 km hosszúságban felújított hegyi utat Eszteregnyén, amely megkönnyíti az eljutást a szőlőhegyi birtokokra és szántóterületekre.

2019.09.09 - A pénteken kezdődött Országos Vadpörkölt és Borfesztivál – Zalai Teríték rendezvényre érkezett testvér- és baráti városok küldöttségeit köszöntötték a város dísztermében.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Új kerékpárutat adtak át Lentiben
2019.05.21

Ünnepélyes keretek között avatták fel a Béke utcában kiépített kerékpárutat, amely összeköti a lentikápolnai kerékpárutat az ipari területekkel és a gyógyfürdő környezetével, kapcsolatot teremtve a város nyugati belterületei között.


Az avatáson elhangzott, hogy a város önkormányzata által közel 70 millió forint támogatásból és saját forrásból megvalósított beruházás a fenntartható települési közlekedésfejlesztést szolgáló projekt részeként épült, melynek célja a település közigazgatási területén lévő kerékpáros létesítmények hálózati kapcsolatainak kialakítása, a hiányzó hálózati elemek fejlesztése.
Vigh László miniszteri biztos, a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta, hogy az ilyen fejlesztések alapfunkciójuk mellett lehetőséget biztosítanak a sportolásra is, illetve hozzájárulnak a turizmus erősítéséhez.
Dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke arról beszélt, hogy a Zala Megyei Önkormányzat számára 23 milliárd forint állt rendelkezésre beruházások támogatására. Kiemelte, hogy az elmúlt évek előkészítő munkálatai most érnek be, hiszen láthatóak a fejlesztések megyeszerte, ahol egyebek mellett kerékpárutak is épülnek.
Elmondta, hogy Lentiben nem pontszerűen, hanem átgondoltan, az országos és a nemzetközi útvonalakat figyelembe véve fejlesztik tovább a kerékpárút-hálózatot. A most átadott út fontos a csesztregi munkahelyekre tartóknak, azon túl az Őrségbe vezet, a másik irányban pedig Szécsisziget látnivalóin keresztül eljuthatunk a csömödéri kisvasútig. Lenti dinamikusan fejlődik, az elmúlt időszakban több százmillió forint értékű fejlesztést adtak át, és vannak folyamatban lévők is.

fotó: Zalai Hírlap

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben