Legfrissebb hírek


2020.05.20 - A tegnapi ünnepségen egy megvalósult és egy most induló fejlesztésről is beszámolt Baldauf Csaba, a Kolping Hotel ügyvezetője.

2020.04.24 - A Zala Megyei Közgyűlés elfogadott éves munkaterve alapján 2020. április 23-án került volna megtartásra a testület soron következő rendes ülése.

2020.04.16 - Életének 88. évében elhunyt Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia tiszteletbeli elnöke, akinek sok évtizedes kimagasló, a magyar kultúráért végzett alkotói és közéleti munkásságáért, Zalaegerszeg és Zala megye kultúrájának példaértékű támogatásáért 2017-ben Zala Megye Díszpolgára címet adományozott a Zala Megyei Közgyűlés.

2020.03.16 - Pénteken a település hősi emlékművénél tartottak megemlékezést az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére, amelyen beszédet mondott Bene Csaba, a megyei közgyűlés alelnöke.

2020.03.12 - A szabad sajtó napja alkalmából sajtóreggelin látták vendégül a megyei médiumok munkatársait a Zala Megyei Kormányhivatal, a Zala Megyei Önkormányzat, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltsége vezetői.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Új kerékpárutat adtak át Lentiben
2019.05.21

Ünnepélyes keretek között avatták fel a Béke utcában kiépített kerékpárutat, amely összeköti a lentikápolnai kerékpárutat az ipari területekkel és a gyógyfürdő környezetével, kapcsolatot teremtve a város nyugati belterületei között.


Az avatáson elhangzott, hogy a város önkormányzata által közel 70 millió forint támogatásból és saját forrásból megvalósított beruházás a fenntartható települési közlekedésfejlesztést szolgáló projekt részeként épült, melynek célja a település közigazgatási területén lévő kerékpáros létesítmények hálózati kapcsolatainak kialakítása, a hiányzó hálózati elemek fejlesztése.
Vigh László miniszteri biztos, a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta, hogy az ilyen fejlesztések alapfunkciójuk mellett lehetőséget biztosítanak a sportolásra is, illetve hozzájárulnak a turizmus erősítéséhez.
Dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke arról beszélt, hogy a Zala Megyei Önkormányzat számára 23 milliárd forint állt rendelkezésre beruházások támogatására. Kiemelte, hogy az elmúlt évek előkészítő munkálatai most érnek be, hiszen láthatóak a fejlesztések megyeszerte, ahol egyebek mellett kerékpárutak is épülnek.
Elmondta, hogy Lentiben nem pontszerűen, hanem átgondoltan, az országos és a nemzetközi útvonalakat figyelembe véve fejlesztik tovább a kerékpárút-hálózatot. A most átadott út fontos a csesztregi munkahelyekre tartóknak, azon túl az Őrségbe vezet, a másik irányban pedig Szécsisziget látnivalóin keresztül eljuthatunk a csömödéri kisvasútig. Lenti dinamikusan fejlődik, az elmúlt időszakban több százmillió forint értékű fejlesztést adtak át, és vannak folyamatban lévők is.

fotó: Zalai Hírlap

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben