Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Új kerékpárutat adtak át Lentiben
2019.05.21

Ünnepélyes keretek között avatták fel a Béke utcában kiépített kerékpárutat, amely összeköti a lentikápolnai kerékpárutat az ipari területekkel és a gyógyfürdő környezetével, kapcsolatot teremtve a város nyugati belterületei között.


Az avatáson elhangzott, hogy a város önkormányzata által közel 70 millió forint támogatásból és saját forrásból megvalósított beruházás a fenntartható települési közlekedésfejlesztést szolgáló projekt részeként épült, melynek célja a település közigazgatási területén lévő kerékpáros létesítmények hálózati kapcsolatainak kialakítása, a hiányzó hálózati elemek fejlesztése.
Vigh László miniszteri biztos, a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta, hogy az ilyen fejlesztések alapfunkciójuk mellett lehetőséget biztosítanak a sportolásra is, illetve hozzájárulnak a turizmus erősítéséhez.
Dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke arról beszélt, hogy a Zala Megyei Önkormányzat számára 23 milliárd forint állt rendelkezésre beruházások támogatására. Kiemelte, hogy az elmúlt évek előkészítő munkálatai most érnek be, hiszen láthatóak a fejlesztések megyeszerte, ahol egyebek mellett kerékpárutak is épülnek.
Elmondta, hogy Lentiben nem pontszerűen, hanem átgondoltan, az országos és a nemzetközi útvonalakat figyelembe véve fejlesztik tovább a kerékpárút-hálózatot. A most átadott út fontos a csesztregi munkahelyekre tartóknak, azon túl az Őrségbe vezet, a másik irányban pedig Szécsisziget látnivalóin keresztül eljuthatunk a csömödéri kisvasútig. Lenti dinamikusan fejlődik, az elmúlt időszakban több százmillió forint értékű fejlesztést adtak át, és vannak folyamatban lévők is.

fotó: Zalai Hírlap

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben