Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Felavatták a munkáshotelt Zalaegerszegen
2019.05.14

Varga Mihály pénzügyminiszter és megyei, városi vezetők jelenlétében adták át Zalaegerszegen a 180 férőhelyes munkáshotelt, amely a munkásszállók létrehozását támogató országos kormányzati program keretében elsőként megvalósult beruházás.


Az egykor ZÁÉV-munkásszállóként, majd főiskolai kollégiumként használt épületet az önkormányzat építtette át a mai kor igényeinek megfelelően 240 millió forint saját erővel és a kormány 360 millió forintos támogatásával.
Az eseményen - amelyen a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében részt vett dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke – elhangzott, hogy 2015 óta 4000 új munkahely jött létre a városban, a regisztrált álláskeresők száma pedig 2.5 százalékra csökkent, így a várható munkaerőhiányra felkészülve a megyeszékhely önkormányzata kidolgozott egy programot, melynek része volt a most átadott munkáshotel kialakítása is. A létesítmény a Flex dolgozóinak elhelyezését szolgálja majd.

Fotó: Zalai Hírlap

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben