Legfrissebb hírek


2019.10.10 - Dr. Mester László, a Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatta a sajtó munkatársait az október 13-án tartandó önkormányzati választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

2019.10.08 - Átadták a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díjat, amelyet idén Hévíz és Páka nyert el. A méltatásban elhangzott, hogy mindkét településen példaadó módon viszonyulnak az ezüst generációhoz.

2019.10.08 - Közel 200 millió forintos pályázati és önerős forrásból elkészült a Tündérkert óvoda és bölcsőde épületének teljes felújítása, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.

2019.10.04 - „Nagykanizsa, a zöldváros” címmel rendeztek konferenciát a városban, amelyen szó esett arról, hogy bár az országos átlagnál jóval nagyobb zöld területtel rendelkezik, jó kitörési lehetőséget jelenthetne a településnek, ha a jövőben a fenntarthatóság mintavárosává válna, melyhez jó alapot kínál földrajzi elhelyezkedése, hagyományai és középvárosi jellege.

2019.10.02 - Ünnepségen köszöntötték Zalaegerszegen az időskorúakat és elismeréseket adtak át a megyében működő nyugdíjasklubok kiemelkedő munkát végző tagjainak, valamint átadták az Idősbarát Polgármester címet.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Felavatták a munkáshotelt Zalaegerszegen
2019.05.14

Varga Mihály pénzügyminiszter és megyei, városi vezetők jelenlétében adták át Zalaegerszegen a 180 férőhelyes munkáshotelt, amely a munkásszállók létrehozását támogató országos kormányzati program keretében elsőként megvalósult beruházás.


Az egykor ZÁÉV-munkásszállóként, majd főiskolai kollégiumként használt épületet az önkormányzat építtette át a mai kor igényeinek megfelelően 240 millió forint saját erővel és a kormány 360 millió forintos támogatásával.
Az eseményen - amelyen a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében részt vett dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke – elhangzott, hogy 2015 óta 4000 új munkahely jött létre a városban, a regisztrált álláskeresők száma pedig 2.5 százalékra csökkent, így a várható munkaerőhiányra felkészülve a megyeszékhely önkormányzata kidolgozott egy programot, melynek része volt a most átadott munkáshotel kialakítása is. A létesítmény a Flex dolgozóinak elhelyezését szolgálja majd.

Fotó: Zalai Hírlap

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben