Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


A szépkorúakat köszöntötték Zalabaksán
2019.05.13

Szombat délután a település kultúrházában látták vendégül az időskorúakat.


Az eseményen köszöntőt mondott Vigh László országgyűlési képviselő, aki utalt arra, hogy sokat elárul egy településről, hogyan gondoskodik, törődik az ott élő idősekkel. Úgy vélte, hogy a falunak, a vidéki Magyarországnak olyan kultúrája van, amely értékvesztett világunkban példa kell legyen a nagyobb településeken élők számára.
Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke és az Idősügyi Tanács elnöke személyes hangvételű beszéddel köszöntötte a jelenlévőket és kitért arra is, hogy a rendezvényen résztvevők sorsából, a velük történtekből a település története bontakozik ki.
A falu legidősebb polgárait Horváth Ottó polgármester külön is köszöntötte, majd kulturális műsorral zárult a program.

fotó: Zalai Hírlap

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben