Legfrissebb hírek


2020.02.25 - Az Európai Unió a 2021-2027-es programozási időszakában is kiemelt figyelmet szentel a központi térségekhez képest jellemzően elmaradott határtérségek fejlesztésére, illetve a határon átnyúló együttműködések támogatására. A korábbi programok folytatásaként az új időszakban is lesz lehetőség közös, magyar-horvát együttműködésben megvalósuló fejlesztési projektek finanszírozására.

2020.02.25 - Pénteken tartották az ünnepélyes diplomaátadót, melynek keretében 59-en vehették át oklevelüket. Az eseményen a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében részt vett Pácsonyi Imre a közgyűlés alelnöke.

2020.02.24 - A Nemzeti Művelődési Intézet szervezésében tartották a napokban Falusi Krónika címmel a Magyarországon és a Kárpát-medencében működő olvasókörök, közösségek számára 2020-ra meghirdetett irodalmi találkozó Zala megyei döntőjét.

2020.02.24 - Szombaton gálaműsorral ünnepelték meg a 25. évfordulót, melyre vendég előadókat is hívtak. Az 1994 decemberében alakult csoport kezdetben csak női tagokból állt, s célja Vasboldogasszony és a környező települések népdalainak, hagyományainak megőrzése, továbbadása, valamint a helyi rendezvények színesítése volt.

2020.02.21 - A Halis István Városi Könyvtárban tegnap délután tartották a kommunista diktatúrák áldozataira emlékező rendezvényt, melyen egyben kihirdették az önkormányzat és a Nagykanizsai Polgári Egyesület együttműködésében lebonyolított középiskolás vetélkedő eredményét.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


A szépkorúakat köszöntötték Zalabaksán
2019.05.13

Szombat délután a település kultúrházában látták vendégül az időskorúakat.


Az eseményen köszöntőt mondott Vigh László országgyűlési képviselő, aki utalt arra, hogy sokat elárul egy településről, hogyan gondoskodik, törődik az ott élő idősekkel. Úgy vélte, hogy a falunak, a vidéki Magyarországnak olyan kultúrája van, amely értékvesztett világunkban példa kell legyen a nagyobb településeken élők számára.
Pácsonyi Imre, a megyei közgyűlés alelnöke és az Idősügyi Tanács elnöke személyes hangvételű beszéddel köszöntötte a jelenlévőket és kitért arra is, hogy a rendezvényen résztvevők sorsából, a velük történtekből a település története bontakozik ki.
A falu legidősebb polgárait Horváth Ottó polgármester külön is köszöntötte, majd kulturális műsorral zárult a program.

fotó: Zalai Hírlap

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben