Legfrissebb hírek


2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

2019.07.02 - Jövő pénteken a Dombérozó Dobbantó című esttel vesz kezdő lendületet a szegek 24 települését mozgósító IV. Göcseji Dombérozó.

2019.06.28 - Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a megye három városában – Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Lentiben -, ahol a Magyar Egészségügy Napja alkalmából megemlékeztek Semmelweis Ignácról, aki munkássága során rámutatott a fertőzések megelőzésének életmentő módszerére, s ezzel az egész emberiséget szolgálta. Születésnapja módot ad arra, hogy kifejezzük hálánkat mindazok iránt, akik a gyógyítás hivatását gyakorolják.

2019.06.25 - Keszthelyre látogattak a megyei idősügyi tanács tagjai, ahol megismerkedhettek a város idősekért végzett munkájával és meghirdették a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata címért kiírt pályázatot.

2019.06.24 - A szombati falunapon adták át a megújult Hősök utcai járdát a településen.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Királyi Pálra emlékeztek Szepetneken
2018.08.27

A 200 évvel ezelőtt született Királyi Pálra emlékeztek és új közösségi teret avattak szombaton Szepetneken. A községben hagyomány, hogy minden év augusztus utolsó szombatján a falu lakói, civil szervezetei, nemzetiségi önkormányzatai délelőtt együtt ünnepelnek, délután pedig közösen szórakoznak.


Ez évben a 200 éve Szepetneken született Királyi Pál politikus és publicista előtt is fejet hajtottak, aki – a Vlasicsné Fischl Tímea polgármester köszöntőjében elhangzottak szerint – szegény és szerény pásztorfiúként hatalmas életpályával, sokoldalú munkásságával emelkedett a falu, Zala megye, az ország nagyjai közé. Tevékenységeivel az oktatás és a művelődés területén is maradandó értékeket hagyományozott.

Az ünnepséghez kapcsolódva felavatták az IKSZT épületéhez kapcsolódó földes pincéből közösségi összefogással kialakított kultúr pinceklubot, amelyet a korábbi szepetneki mozi retró bútorzatának elemeivel szereltek fel.

Az ünnepségen részt vett Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke is.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben