Legfrissebb hírek


2019.10.10 - Dr. Mester László, a Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatta a sajtó munkatársait az október 13-án tartandó önkormányzati választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

2019.10.08 - Átadták a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díjat, amelyet idén Hévíz és Páka nyert el. A méltatásban elhangzott, hogy mindkét településen példaadó módon viszonyulnak az ezüst generációhoz.

2019.10.08 - Közel 200 millió forintos pályázati és önerős forrásból elkészült a Tündérkert óvoda és bölcsőde épületének teljes felújítása, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.

2019.10.04 - „Nagykanizsa, a zöldváros” címmel rendeztek konferenciát a városban, amelyen szó esett arról, hogy bár az országos átlagnál jóval nagyobb zöld területtel rendelkezik, jó kitörési lehetőséget jelenthetne a településnek, ha a jövőben a fenntarthatóság mintavárosává válna, melyhez jó alapot kínál földrajzi elhelyezkedése, hagyományai és középvárosi jellege.

2019.10.02 - Ünnepségen köszöntötték Zalaegerszegen az időskorúakat és elismeréseket adtak át a megyében működő nyugdíjasklubok kiemelkedő munkát végző tagjainak, valamint átadták az Idősbarát Polgármester címet.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Királyi Pálra emlékeztek Szepetneken
2018.08.27

A 200 évvel ezelőtt született Királyi Pálra emlékeztek és új közösségi teret avattak szombaton Szepetneken. A községben hagyomány, hogy minden év augusztus utolsó szombatján a falu lakói, civil szervezetei, nemzetiségi önkormányzatai délelőtt együtt ünnepelnek, délután pedig közösen szórakoznak.


Ez évben a 200 éve Szepetneken született Királyi Pál politikus és publicista előtt is fejet hajtottak, aki – a Vlasicsné Fischl Tímea polgármester köszöntőjében elhangzottak szerint – szegény és szerény pásztorfiúként hatalmas életpályával, sokoldalú munkásságával emelkedett a falu, Zala megye, az ország nagyjai közé. Tevékenységeivel az oktatás és a művelődés területén is maradandó értékeket hagyományozott.

Az ünnepséghez kapcsolódva felavatták az IKSZT épületéhez kapcsolódó földes pincéből közösségi összefogással kialakított kultúr pinceklubot, amelyet a korábbi szepetneki mozi retró bútorzatának elemeivel szereltek fel.

Az ünnepségen részt vett Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke is.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben