Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Tíz éves a zalaszabari Holnapocska Tábor
2019.05.07

Pénteken ünnepelte működésének 10. évfordulóját a zalaszabari Holnapocska Tábor. A Szabadics család által megálmodott Zobori Élményparkban eddig 3000 gyermek számára volt lehetőség a vidám, gyógyító és aktív kikapcsolódásra.


Az évforduló alkalmából rendezett ünnepségen a megye önkormányzat részéről Dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke vett részt, az ünneplőket köszöntötte dr Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és Novák Katalin, család- és ifjúságügyekért felelős államtitkár.

A tábor fenntartása elképzelhetetlen lenne az alapítók családi cégének támogatása nélkül, mely társadalmi szerepvállalás fontosságára külön felhívták a figyelmet a meghívottak, megköszönve a Szabadics család elkötelezettségét a gyermekek - élményterápiás - táboroztatása mellett.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben