Legfrissebb hírek


2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

2019.07.02 - Jövő pénteken a Dombérozó Dobbantó című esttel vesz kezdő lendületet a szegek 24 települését mozgósító IV. Göcseji Dombérozó.

2019.06.28 - Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a megye három városában – Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Lentiben -, ahol a Magyar Egészségügy Napja alkalmából megemlékeztek Semmelweis Ignácról, aki munkássága során rámutatott a fertőzések megelőzésének életmentő módszerére, s ezzel az egész emberiséget szolgálta. Születésnapja módot ad arra, hogy kifejezzük hálánkat mindazok iránt, akik a gyógyítás hivatását gyakorolják.

2019.06.25 - Keszthelyre látogattak a megyei idősügyi tanács tagjai, ahol megismerkedhettek a város idősekért végzett munkájával és meghirdették a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata címért kiírt pályázatot.

2019.06.24 - A szombati falunapon adták át a megújult Hősök utcai járdát a településen.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Kerékpárutat avattak Lentiben
2019.05.02

A napokban avatták fel a „Zala Kétkeréken” elnevezésű megyei kerékpárút –fejlesztési projekt keretében közel 130 millió forintos TOP forrásból megvalósított új kerékpárutat Lenti Máhomfa városrésze és Kerkateskánd között.


A beruházás a több mint 1,7 km hosszú új útszakasz mellett magában foglalja a Kerkateskánd, Szécsisziget és Csömödér közötti 8.5 km-t meghaladó kerékpározható útszakaszon megvalósított fejlesztéseket is az egyéb kerékpáros létesítményekkel, melyek a helyi közlekedési lehetőségek javításán túl az aktív turizmus fejlesztését is szolgálják.
Az avatáson köszöntőt mondott Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő és Vigh László miniszteri biztos, országgyűlési képviselő. Elhangzott, hogy fontos cél a turisztikai szempontból hosszú ideig elfeledett Zala megismertetése az aktív turizmus kedvelőivel, hiszen ez a térség olyan adottságokkal és attrakciókkal rendelkezik, amelyeket érdemes felfedezni az ide látogatóknak. Ezt a célt szolgálják a már megvalósított, illetve folyamatban lévő fejlesztések.
Dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke az ünnepségen elmondta, hogy 2016-ban kezdték el a megye kerékpárút hálózatának felmérését, megvizsgálva hogyan illeszkedik az országos és a határon átnyúlva, a szomszédos országok úthálózatához. A felmérést egyértelműen azt jelezte, hogy fejleszteni kell a kerékpárutakat és a kerékpározható utakat. Mindezeket figyelembe véve 1,2 milliárd forintot különítettek el a rendelkezésre álló uniós forrásokból arra, hogy közlekedésbiztonsági vagy turisztikai szempontok mérlegelése alapján kerékpárutak épüljenek a megye különböző térségeiben. Kiemelte, hogy a TOP-os fejlesztések keretében mintegy 20 kilométernyi új kerékpárút épül Zala megyében.
fotó: Zalai Hírlap

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben