Legfrissebb hírek


2019.10.10 - Dr. Mester László, a Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatta a sajtó munkatársait az október 13-án tartandó önkormányzati választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

2019.10.08 - Átadták a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díjat, amelyet idén Hévíz és Páka nyert el. A méltatásban elhangzott, hogy mindkét településen példaadó módon viszonyulnak az ezüst generációhoz.

2019.10.08 - Közel 200 millió forintos pályázati és önerős forrásból elkészült a Tündérkert óvoda és bölcsőde épületének teljes felújítása, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.

2019.10.04 - „Nagykanizsa, a zöldváros” címmel rendeztek konferenciát a városban, amelyen szó esett arról, hogy bár az országos átlagnál jóval nagyobb zöld területtel rendelkezik, jó kitörési lehetőséget jelenthetne a településnek, ha a jövőben a fenntarthatóság mintavárosává válna, melyhez jó alapot kínál földrajzi elhelyezkedése, hagyományai és középvárosi jellege.

2019.10.02 - Ünnepségen köszöntötték Zalaegerszegen az időskorúakat és elismeréseket adtak át a megyében működő nyugdíjasklubok kiemelkedő munkát végző tagjainak, valamint átadták az Idősbarát Polgármester címet.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Kerékpárutat avattak Lentiben
2019.05.02

A napokban avatták fel a „Zala Kétkeréken” elnevezésű megyei kerékpárút –fejlesztési projekt keretében közel 130 millió forintos TOP forrásból megvalósított új kerékpárutat Lenti Máhomfa városrésze és Kerkateskánd között.


A beruházás a több mint 1,7 km hosszú új útszakasz mellett magában foglalja a Kerkateskánd, Szécsisziget és Csömödér közötti 8.5 km-t meghaladó kerékpározható útszakaszon megvalósított fejlesztéseket is az egyéb kerékpáros létesítményekkel, melyek a helyi közlekedési lehetőségek javításán túl az aktív turizmus fejlesztését is szolgálják.
Az avatáson köszöntőt mondott Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő és Vigh László miniszteri biztos, országgyűlési képviselő. Elhangzott, hogy fontos cél a turisztikai szempontból hosszú ideig elfeledett Zala megismertetése az aktív turizmus kedvelőivel, hiszen ez a térség olyan adottságokkal és attrakciókkal rendelkezik, amelyeket érdemes felfedezni az ide látogatóknak. Ezt a célt szolgálják a már megvalósított, illetve folyamatban lévő fejlesztések.
Dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke az ünnepségen elmondta, hogy 2016-ban kezdték el a megye kerékpárút hálózatának felmérését, megvizsgálva hogyan illeszkedik az országos és a határon átnyúlva, a szomszédos országok úthálózatához. A felmérést egyértelműen azt jelezte, hogy fejleszteni kell a kerékpárutakat és a kerékpározható utakat. Mindezeket figyelembe véve 1,2 milliárd forintot különítettek el a rendelkezésre álló uniós forrásokból arra, hogy közlekedésbiztonsági vagy turisztikai szempontok mérlegelése alapján kerékpárutak épüljenek a megye különböző térségeiben. Kiemelte, hogy a TOP-os fejlesztések keretében mintegy 20 kilométernyi új kerékpárút épül Zala megyében.
fotó: Zalai Hírlap

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben