Legfrissebb hírek


2019.11.20 - A Magyar Fürdőszövetség Zalakaroson tartott közgyűlésén adták át a fürdőinnovációs díjakat.

2019.11.13 - 5 millió forint saját forrás ráfordításával új fogorvosi rendelőt alakítottak ki Zalakaroson a mentőállomás épületében, melyet kedden adtak át ünnepélyesen.

2019.11.11 - Döntöttek a közgyűlés állandó bizottságairól.

2019.11.11 - A napokban adta át a megválasztott ülnökök megbízólevelét dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke.

2019.11.08 - Jelentős érdeklődés mellett, Nagykanizsán a Zsigmondy iskolában tartotta éves konferenciáját a Zalai innovatív foglalkoztatási paktum mikrovállalkozási munkacsoportja.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Nemzetközi összefogás az európai észak-déli közlekedési tranzitút fejlesztéséért
2019.04.17

A napokban találkoztak Rijekában a Baltikumot és az Adriai-tengert összekötő európai tranzitút fejlesztése érdekében alakult Közép-Európai Közlekedési Folyosó Korlátolt Felelősségű Európai Területi Társulás közgyűlésének tagjai.


A Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt az eseményen, ahol a megbeszélések fókuszában az áruszállítás résztvevői közötti koordináció javítását és a multimodális környezetbarát szállítási megoldások térnyerését célul tűző, az Interreg Central Europe Program keretében támogatást nyert, a Társulás részvételével megvalósítandó REIF (Regionális infrastruktúra a vasúti áruszállításhoz) projekthez kapcsolódó feladatok egyeztetése és az ezzel összefüggő döntések meghozatala állt.
A szervezet Zala megyében működő Stratégiai Központja által végzett eddigi munka elismerését jelzi, hogy a 2019. áprilistól 2022. március végéig tartó projekt megvalósítását is a központ végezheti majd a Társulás Titkárságával együttműködve.
Pácsonyi Imre utalt arra, hogy az együttműködés a közlekedési prioritások mellett teret adhat egyéb területeknek is, mint például a Zala megye számára kiemelt jelentőségű turizmus és környezetvédelem.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben