Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Nemzetközi összefogás az európai észak-déli közlekedési tranzitút fejlesztéséért
2019.04.17

A napokban találkoztak Rijekában a Baltikumot és az Adriai-tengert összekötő európai tranzitút fejlesztése érdekében alakult Közép-Európai Közlekedési Folyosó Korlátolt Felelősségű Európai Területi Társulás közgyűlésének tagjai.


A Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt az eseményen, ahol a megbeszélések fókuszában az áruszállítás résztvevői közötti koordináció javítását és a multimodális környezetbarát szállítási megoldások térnyerését célul tűző, az Interreg Central Europe Program keretében támogatást nyert, a Társulás részvételével megvalósítandó REIF (Regionális infrastruktúra a vasúti áruszállításhoz) projekthez kapcsolódó feladatok egyeztetése és az ezzel összefüggő döntések meghozatala állt.
A szervezet Zala megyében működő Stratégiai Központja által végzett eddigi munka elismerését jelzi, hogy a 2019. áprilistól 2022. március végéig tartó projekt megvalósítását is a központ végezheti majd a Társulás Titkárságával együttműködve.
Pácsonyi Imre utalt arra, hogy az együttműködés a közlekedési prioritások mellett teret adhat egyéb területeknek is, mint például a Zala megye számára kiemelt jelentőségű turizmus és környezetvédelem.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben