Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Vármegyei projektek

INSIGHTS műhelytalálkozót tartottak Pákán
2019.04.15

2019. március 26-án Pákán került megrendezésre a Duna Transznacionális Program keretében megvalósuló DTP-1-147-2.2 INSiGHTS projekt ötödik turisztikai műhelytalálkozója.


Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntötte a megjelenteket és röviden ismertette a projekt keretében készülő turisztikai stratégia céljait, valamint kiemelte a lassú turizmussal kapcsolatos települési lehetőségeket és felhívta a figyelmet a térség kedvező adottságaira ebben a tekintetben.
Az esemény házigazdájaként Lukács Tibor, Páka község polgármestere is üdvözölte a jelenlévőket, majd bemutatta a település turisztikai attrakcióit és rendelkezésre álló szolgáltatásait.
Horváth-Balogh Bernadett, a Gosztola Gyöngye SPA és Élményhotel vezetője beszélt a zöld turizmus általános alapelveiről, az aktuális turisztikai trendekről, utalva a Lenti térségében rejlő lehetőségekre, majd jó gyakorlatként bemutatta Gosztola, illetve szállodájuk sikertörténetét, azaz hogyan jutottak el a kis vidéki panziótól a mai 4-csillagos szállodáig.
Ezt követően Lohász Cecília tematikus szakértő ismertette az INSIGHTS projekt keretében készítendő stratégia konkrét céljait, melyeket a résztvevő turisztikai szereplők aktív közreműködésével pontosítottak és bővítettek. A találkozón elhangzott javaslatok és észrevételek beépítésre kerülnek a stratégiába.
A workshop zárásaként a résztvevők megtekintették az Öveges József Emlékházat és a falu közelében található 50-es évekből származó bunkerrendszert

vissza...