Legfrissebb hírek


2019.10.10 - Dr. Mester László, a Területi Választási Iroda vezetője tájékoztatta a sajtó munkatársait az október 13-án tartandó önkormányzati választással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról.

2019.10.08 - Átadták a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata díjat, amelyet idén Hévíz és Páka nyert el. A méltatásban elhangzott, hogy mindkét településen példaadó módon viszonyulnak az ezüst generációhoz.

2019.10.08 - Közel 200 millió forintos pályázati és önerős forrásból elkészült a Tündérkert óvoda és bölcsőde épületének teljes felújítása, melyet a napokban avattak fel ünnepélyesen.

2019.10.04 - „Nagykanizsa, a zöldváros” címmel rendeztek konferenciát a városban, amelyen szó esett arról, hogy bár az országos átlagnál jóval nagyobb zöld területtel rendelkezik, jó kitörési lehetőséget jelenthetne a településnek, ha a jövőben a fenntarthatóság mintavárosává válna, melyhez jó alapot kínál földrajzi elhelyezkedése, hagyományai és középvárosi jellege.

2019.10.02 - Ünnepségen köszöntötték Zalaegerszegen az időskorúakat és elismeréseket adtak át a megyében működő nyugdíjasklubok kiemelkedő munkát végző tagjainak, valamint átadták az Idősbarát Polgármester címet.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Magán: Zala megye támogatja Lendvát
2018.08.27

Közös szándéknyilatkozatot írtak alá a határmenti városban arról, hogy a Zala Megyei Önkormányzat, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség, mint a szlovéniai magyarság ernyőszervezete támogatja Lendvát a 2025. évi Európa Kulturális Fővárosa cím megpályázásában.


Lendva célja a pályázattal az, hogy bemutassa az európai nyilvánosság számára a térség értékeit. A szándéknyilatkozat szerint a résztvevő felek együttműködnek a közös kulturális-turisztikai kínálat megvalósításában, a fenntartható közlekedési megoldások felkutatásában, továbbá a magyar kultúra, a hagyományok és a nyelv megőrzésében, illetve a magyar kisebbség szerepének erősítésében is a szlovén térségben.

A magyar partnerek mellett csatlakozik még a projekthez Muraszombat (Szlovénia), Csáktornya (Horvátország), a Muravidéki Fejlesztési Régió Tanácsa és a horvátországi Muraköz megye is.

Az ünnepélyes aláíráson a Zala Megyei Önkormányzat részéről Pácsonyi Imre alelnök vett részt.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben