Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Magán: Zala megye támogatja Lendvát
2018.08.27

Közös szándéknyilatkozatot írtak alá a határmenti városban arról, hogy a Zala Megyei Önkormányzat, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség, mint a szlovéniai magyarság ernyőszervezete támogatja Lendvát a 2025. évi Európa Kulturális Fővárosa cím megpályázásában.


Lendva célja a pályázattal az, hogy bemutassa az európai nyilvánosság számára a térség értékeit. A szándéknyilatkozat szerint a résztvevő felek együttműködnek a közös kulturális-turisztikai kínálat megvalósításában, a fenntartható közlekedési megoldások felkutatásában, továbbá a magyar kultúra, a hagyományok és a nyelv megőrzésében, illetve a magyar kisebbség szerepének erősítésében is a szlovén térségben.

A magyar partnerek mellett csatlakozik még a projekthez Muraszombat (Szlovénia), Csáktornya (Horvátország), a Muravidéki Fejlesztési Régió Tanácsa és a horvátországi Muraköz megye is.

Az ünnepélyes aláíráson a Zala Megyei Önkormányzat részéről Pácsonyi Imre alelnök vett részt.

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben