Legfrissebb hírek


2019.07.18 - Négy napon át várták gazdag programmal a látogatókat a bor és a zene jegyében Gyenesdiáson. A megnyitón a Zala Megyei Önkormányzat képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt. Az első nap gálaműsorral indult, mely egyúttal a Vass Lajos népzenei tábor záró programja is volt.

2019.07.18 - A Göcseji Dombérozó programsorozat nyitányaként rendezték meg a Nován 31. kézikaszás arató- és cséphadarós cséplőversenyt. A Zala Megyei Önkormányzat - mint a rendezvény egyik támogatója - képviseletében Pácsonyi Imre alelnök is köszöntötte a résztvevőket, látogatókat.

2019.07.17 - Dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke és Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke fogadta a Megyeházán Krzysztof Żarnát, a Közép-európai Közlekedési Folyosó ETT igazgatóját.

2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Szakmák éjszakája - pályaválasztási rendezvényt tartottak Nagykanizsán
2019.04.15

Nagyszabású rendezvénnyel várta a pályaválasztás előtt álló fiatalokat a Nagykanizsai Szakképzési Centrum pénteken a Szakmák éjszakája elnevezésű országos program keretében.


Többszáz fiatal ismerkedett interaktív gyakorlati bemutatók révén az egyes szakmákkal a hegesztéstől a logisztikáig terjedő széles palettán. Az esemény célja nemcsak az volt, hogy közelképet adjon a diákoknak a választható munkaterületekről, hanem az is, hogy a hiányszakmák felé orientálja őket.
Bene Csaba, a Szakképzési Centrum kancellárja, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntőjében utalt arra, hogy a rendezvény segít a diákoknak, hogy jól megalapozott döntést hozzanak a pályaválasztáskor, s olyan területen tanuljanak tovább, amely érdeklődési körüknek és képességeiknek is megfelel.
(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben