Legfrissebb hírek


2019.11.20 - A Magyar Fürdőszövetség Zalakaroson tartott közgyűlésén adták át a fürdőinnovációs díjakat.

2019.11.13 - 5 millió forint saját forrás ráfordításával új fogorvosi rendelőt alakítottak ki Zalakaroson a mentőállomás épületében, melyet kedden adtak át ünnepélyesen.

2019.11.11 - Döntöttek a közgyűlés állandó bizottságairól.

2019.11.11 - A napokban adta át a megválasztott ülnökök megbízólevelét dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke.

2019.11.08 - Jelentős érdeklődés mellett, Nagykanizsán a Zsigmondy iskolában tartotta éves konferenciáját a Zalai innovatív foglalkoztatási paktum mikrovállalkozási munkacsoportja.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Szakmák éjszakája - pályaválasztási rendezvényt tartottak Nagykanizsán
2019.04.15

Nagyszabású rendezvénnyel várta a pályaválasztás előtt álló fiatalokat a Nagykanizsai Szakképzési Centrum pénteken a Szakmák éjszakája elnevezésű országos program keretében.


Többszáz fiatal ismerkedett interaktív gyakorlati bemutatók révén az egyes szakmákkal a hegesztéstől a logisztikáig terjedő széles palettán. Az esemény célja nemcsak az volt, hogy közelképet adjon a diákoknak a választható munkaterületekről, hanem az is, hogy a hiányszakmák felé orientálja őket.
Bene Csaba, a Szakképzési Centrum kancellárja, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke köszöntőjében utalt arra, hogy a rendezvény segít a diákoknak, hogy jól megalapozott döntést hozzanak a pályaválasztáskor, s olyan területen tanuljanak tovább, amely érdeklődési körüknek és képességeiknek is megfelel.
(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben