Legfrissebb hírek


2020.06.05 - Hat földrész 74 országában gyúltak őrtüzek a trianoni békediktátum századik évfordulóján az ezeresztendős államiságra, a százéves tragédiára és a tízéves állampolgársági törvényre emlékezve.

2020.06.04 - Rendhagyó módon - az online térben - szervezték meg az idei Hargita Megyenapokat a koronavírus-járványra tekintettel. Mivel a hagyományos rendezvényeket nem lehetett megtartani, így az interneten sugároztak dokumentumfilmeket, tartottak online konferenciát és élő bejelentkezések színesítették a műsort.

2020.06.02 - A település szentistvánlaki részében avattak emlékkövet a nemzeti összetartozás szimbólumaként. A rendezvényen a megyei közgyűlés képviseletében Pácsonyi Imre alelnök vett részt.

2020.06.02 - A Magyar Falu program keretében újult meg az orvosi rendelő a településen, melynek az átadásán részt vett Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke.

2020.06.02 - A Zala Megyei Közgyűlés elfogadott éves munkaterve alapján 2020. júniusában került volna megtartásra a testület soron következő rendes ülése.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Felavatták a Balatoni Hullámvasutat a Zobori Élményparkban
2019.04.15

Szombaton avatták fel az ország első nyilvános, rögzített telepítésű hullámvasútját más fejlesztésekkel együtt a Zalaszabaron a Holnapocska Tábor és Zobori Élményparkban. A beruházások összértéke közel 1.3 milliárd forint.


A Szabadicsné Rádi Éva és Szabadics Zoltán által alapított, a beteg és rászoruló gyermekeknek is otthont adó tábor és élménypark legújabb attrakciója a 280 méter hosszú, több mint 40 km/óra sebességű hullámvasút, amely felejthetetlen élményt nyújt minden korosztálynak. A Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében megvalósult beruházás keretében ezen felül bővült a csónakcsúszda, új pihenőtér létesült, valamint fogadóépület és látogatóközpont is épült.
Szabadics Zoltán az avatás során elmondta: – A balatoni turisztikai régió legvonzóbb élményparkját és táborát szerettük volna megvalósítani. Ebben több támogató, köztük a magyar kormány, a turisztikai ügynökség is nagy segítségünkre volt. Sokaknak köszönhető, hogy 9 hónappal a határidő előtt elkészült a beruházás.
Az eseményen részt vett Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, a miniszterelnök kabinetfőnöke, aki beszédében kiemelte, hogy a kormány stratégiai ágazatként tekint a turizmusra, s az elkövetkező évtizedben 828 milliárd forintot szán a magyar turizmus fővároson kívüli fejlesztéseire. Egyszerre akarják fejleszteni a szálláshelyeket, az éttermeket, a turisztikai attrakciókat, a kalandparkokat, a strandokat, a gyógyhelyeket és az infrastruktúrát. Cél, hogy az ország 2030-ra vezető turisztikai térsége legyen Közép-Európának.
A Zala Megyei Önkormányzat képviseletében dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke vett részt az avatáson.

 (Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben