Legfrissebb hírek


2019.09.14 - Ünnepi ülést tartott a megyei közgyűlés, amelyen átadták a Zala Megye Díszpolgára címet és a megyei díjakat.

2019.09.13 - A Nemzeti Művelődési Intézet, a Népfőiskola Alapítvány, valamint a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége negyedik alkalommal rendezte meg szeptember első napjaiban a Magyar Értékek Napját.

2019.09.09 - Szombaton tartottak ünnepséget várossá nyilvánításának tizedik évfordulója alkalmából az 1700 lelket számláló Pacsán, amelyen a megyei közgyűlés képviseletében köszöntőt mondott Bene Csaba alelnök.

2019.09.09 - Pénteken adták át az 1 km hosszúságban felújított hegyi utat Eszteregnyén, amely megkönnyíti az eljutást a szőlőhegyi birtokokra és szántóterületekre.

2019.09.09 - A pénteken kezdődött Országos Vadpörkölt és Borfesztivál – Zalai Teríték rendezvényre érkezett testvér- és baráti városok küldöttségeit köszöntötték a város dísztermében.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Felavatták a Balatoni Hullámvasutat a Zobori Élményparkban
2019.04.15

Szombaton avatták fel az ország első nyilvános, rögzített telepítésű hullámvasútját más fejlesztésekkel együtt a Zalaszabaron a Holnapocska Tábor és Zobori Élményparkban. A beruházások összértéke közel 1.3 milliárd forint.


A Szabadicsné Rádi Éva és Szabadics Zoltán által alapított, a beteg és rászoruló gyermekeknek is otthont adó tábor és élménypark legújabb attrakciója a 280 méter hosszú, több mint 40 km/óra sebességű hullámvasút, amely felejthetetlen élményt nyújt minden korosztálynak. A Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében megvalósult beruházás keretében ezen felül bővült a csónakcsúszda, új pihenőtér létesült, valamint fogadóépület és látogatóközpont is épült.
Szabadics Zoltán az avatás során elmondta: – A balatoni turisztikai régió legvonzóbb élményparkját és táborát szerettük volna megvalósítani. Ebben több támogató, köztük a magyar kormány, a turisztikai ügynökség is nagy segítségünkre volt. Sokaknak köszönhető, hogy 9 hónappal a határidő előtt elkészült a beruházás.
Az eseményen részt vett Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, a miniszterelnök kabinetfőnöke, aki beszédében kiemelte, hogy a kormány stratégiai ágazatként tekint a turizmusra, s az elkövetkező évtizedben 828 milliárd forintot szán a magyar turizmus fővároson kívüli fejlesztéseire. Egyszerre akarják fejleszteni a szálláshelyeket, az éttermeket, a turisztikai attrakciókat, a kalandparkokat, a strandokat, a gyógyhelyeket és az infrastruktúrát. Cél, hogy az ország 2030-ra vezető turisztikai térsége legyen Közép-Európának.
A Zala Megyei Önkormányzat képviseletében dr. Pál Attila, a közgyűlés elnöke vett részt az avatáson.

 (Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben