Cookie Consent by FreePrivacyPolicy.com

Hírek

Iron Curtain Cycling regionális műhelytalálkozót tartottak Lentiben
2019.04.11

A szlovén-magyar határtérség kerékpáros turizmusának fejlesztését szolgáló regionális szolgáltatáscsomagok kialakításáról tanácskoztak a résztvevők.


A Zala Megyei Önkormányzat vezető partnerségével megvalósuló Iron Curtain Cycling projekt célja közös kerékpáros turisztikai desztináció létrehozása a határ mentén. Ehhez az infrastrukturális fejlesztések mellett szükség van az érintett szolgáltatók hálózatba kapcsolására is. A műhelytalálkozók célja, hogy az érintettek tapasztalatokat cseréljenek és közös ajánlatokat dolgozzanak ki a térségbe érkező vendégeknek.
A Lentiben megrendezett eseményt Pácsonyi Imre, a megyegyűlés alelnöke nyitotta meg és kifejtette, hogy az infrastruktúra fejlesztése már zajlik, de emellett nagyon fontos, hogy kialakításra kerüljenek olyan szolgáltatáscsomagok, amelyek nemcsak érdekesek a térségbe látogató turisták számára, de tervezhetővé is tesznek egy-egy utat, illetve a nyaralást.
Ezt követően a projekt résztvevői – Zala és Vas megye, illetve a határ szlovén oldaláról Lendva, Muraszombat és Ptuj - bemutatták az általuk kidolgozott helyi szolgáltatáscsomagokat, amelyeknek célja, hogy hosszabb idejű tartózkodás esetén is élményekben gazdag legyen a programkínálat. Eddig 25 helyi szolgáltatáscsomag jött létre, amelyek 1-3 napos kerékpártúrákat tartalmaznak.
A találkozó résztvevői ezután csoportmunka keretében tettek javaslatokat a határon átnyúló csomagok elemeit illetően, s megvitatták elképzeléseiket, ötleteiket a jövőbeni tervekről és kerékpáros turisztikai fejlesztésekről.
Az esemény zárásaként Pámer Zoltán szakértő összegezte a felvetődött javaslatokat, melyek alapján elkezdhetik kidolgozni a határon átnyúló szolgáltatáscsomagokat.
A 2. regionális műhelytalálkozóra várhatóan májusban kerül majd sor a muraszombati térségben.

vissza...