Legfrissebb hírek


2019.09.14 - Ünnepi ülést tartott a megyei közgyűlés, amelyen átadták a Zala Megye Díszpolgára címet és a megyei díjakat.

2019.09.13 - A Nemzeti Művelődési Intézet, a Népfőiskola Alapítvány, valamint a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége negyedik alkalommal rendezte meg szeptember első napjaiban a Magyar Értékek Napját.

2019.09.09 - Szombaton tartottak ünnepséget várossá nyilvánításának tizedik évfordulója alkalmából az 1700 lelket számláló Pacsán, amelyen a megyei közgyűlés képviseletében köszöntőt mondott Bene Csaba alelnök.

2019.09.09 - Pénteken adták át az 1 km hosszúságban felújított hegyi utat Eszteregnyén, amely megkönnyíti az eljutást a szőlőhegyi birtokokra és szántóterületekre.

2019.09.09 - A pénteken kezdődött Országos Vadpörkölt és Borfesztivál – Zalai Teríték rendezvényre érkezett testvér- és baráti városok küldöttségeit köszöntötték a város dísztermében.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Felújított utakat és járdát avattak fel Újudvaron
2019.04.08

A helyi közösség számára fontos belterületi utakat újítottak fel és új járdát is építettek a dél-zalai településen.


A pénteki átadási ünnepségen elhangzott, hogy a beruházás korábbi fejlesztésekhez is kapcsolódik, s általa 275 m hosszú újraaszfaltozott útszakasszal és 120 méternyi térkövezett járdával gyarapodott a település. A megvalósítás a Belügyminisztériumtól elnyert 9 millió forintos támogatás és az önkormányzat 5 millió forintos saját forrása felhasználásával történt.
Az ünnepélyes szalagátvágással Jakab Sándor polgármester, Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, térségi országgyűlési képviselő, Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke és Berke László nagykanizsai rendőrkapitány adta át a megújult útszakaszt.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben