Legfrissebb hírek


2020.05.20 - A tegnapi ünnepségen egy megvalósult és egy most induló fejlesztésről is beszámolt Baldauf Csaba, a Kolping Hotel ügyvezetője.

2020.04.24 - A Zala Megyei Közgyűlés elfogadott éves munkaterve alapján 2020. április 23-án került volna megtartásra a testület soron következő rendes ülése.

2020.04.16 - Életének 88. évében elhunyt Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia tiszteletbeli elnöke, akinek sok évtizedes kimagasló, a magyar kultúráért végzett alkotói és közéleti munkásságáért, Zalaegerszeg és Zala megye kultúrájának példaértékű támogatásáért 2017-ben Zala Megye Díszpolgára címet adományozott a Zala Megyei Közgyűlés.

2020.03.16 - Pénteken a település hősi emlékművénél tartottak megemlékezést az 1848-49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére, amelyen beszédet mondott Bene Csaba, a megyei közgyűlés alelnöke.

2020.03.12 - A szabad sajtó napja alkalmából sajtóreggelin látták vendégül a megyei médiumok munkatársait a Zala Megyei Kormányhivatal, a Zala Megyei Önkormányzat, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, a Zalaegerszegi Tankerületi Központ és a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Zala Megyei Kirendeltsége vezetői.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Felújított utakat és járdát avattak fel Újudvaron
2019.04.08

A helyi közösség számára fontos belterületi utakat újítottak fel és új járdát is építettek a dél-zalai településen.


A pénteki átadási ünnepségen elhangzott, hogy a beruházás korábbi fejlesztésekhez is kapcsolódik, s általa 275 m hosszú újraaszfaltozott útszakasszal és 120 méternyi térkövezett járdával gyarapodott a település. A megvalósítás a Belügyminisztériumtól elnyert 9 millió forintos támogatás és az önkormányzat 5 millió forintos saját forrása felhasználásával történt.
Az ünnepélyes szalagátvágással Jakab Sándor polgármester, Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, térségi országgyűlési képviselő, Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke és Berke László nagykanizsai rendőrkapitány adta át a megújult útszakaszt.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben