Legfrissebb hírek


2019.07.16 - A Széchenyi 2020 program keretében bővítették és újították fel a türjei és a batyki óvodát. A 108 milliós beruházás 100 %-os támogatással valósult meg.

2019.07.03 - Szombaton adták át ünnepélyesen az ifj. Paál István egyházközségi tag kezdeményezésére, a megyei önkormányzat támogatásával felújított, korábban a szél által ledöntött 1897-ben állított keresztet a kerkabarabási kápolna melletti temetőben.

2019.07.02 - Jövő pénteken a Dombérozó Dobbantó című esttel vesz kezdő lendületet a szegek 24 települését mozgósító IV. Göcseji Dombérozó.

2019.06.28 - Semmelweis-napi ünnepséget tartottak a megye három városában – Zalaegerszegen, Nagykanizsán és Lentiben -, ahol a Magyar Egészségügy Napja alkalmából megemlékeztek Semmelweis Ignácról, aki munkássága során rámutatott a fertőzések megelőzésének életmentő módszerére, s ezzel az egész emberiséget szolgálta. Születésnapja módot ad arra, hogy kifejezzük hálánkat mindazok iránt, akik a gyógyítás hivatását gyakorolják.

2019.06.25 - Keszthelyre látogattak a megyei idősügyi tanács tagjai, ahol megismerkedhettek a város idősekért végzett munkájával és meghirdették a Zala Megye Idősbarát Önkormányzata címért kiírt pályázatot.

Közadattár

Zala a termálfürdők hazája


Felújított utakat és járdát avattak fel Újudvaron
2019.04.08

A helyi közösség számára fontos belterületi utakat újítottak fel és új járdát is építettek a dél-zalai településen.


A pénteki átadási ünnepségen elhangzott, hogy a beruházás korábbi fejlesztésekhez is kapcsolódik, s általa 275 m hosszú újraaszfaltozott útszakasszal és 120 méternyi térkövezett járdával gyarapodott a település. A megvalósítás a Belügyminisztériumtól elnyert 9 millió forintos támogatás és az önkormányzat 5 millió forintos saját forrása felhasználásával történt.
Az ünnepélyes szalagátvágással Jakab Sándor polgármester, Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, térségi országgyűlési képviselő, Bene Csaba, a Zala Megyei Közgyűlés alelnöke és Berke László nagykanizsai rendőrkapitány adta át a megújult útszakaszt.

(Fotó: Zalai Hírlap)

vissza...

A Zalai borvidék

A Zalai borvidék Zala megyében a Zalai-dombság oldalain és fennsíkjain, illetve a Keszthelyi-hegység északnyugati részének lejtőin a Zalai-dombság agroökológiai körzetben alakult ki. A borvidéknek két körzete van.


Bővebben